SEIXANTA-CINQUÈ DIA: AVIAT COMENÇARAN LES OBRES AL PASSEIG VORAMAR

460

Ahir, 18 de maig, seixanta-cinquè dia d’estat d’alarma, Pollença va quedar lliure de franges horàries, ja que el Govern espanyol va aclarir que parlava de nuclis de població inferiors a 10.000 habitants i no a municipis.

Avui, a l’ajuntament de Pollença, hi ha Junta de Govern durant la qual està previst adjudicar tant les obres d’emergència com les obres per substituir una canonada al passeig Voramar.

Aquestes obres de la primera línia del Port de Pollença, des del final del passeig Anglada Camarasa fins a la Base, començaran aviat. I, a més de canalitzar les aigües brutes que vessaven en aquest punt de la Badia, també s’arreglaran els desperfectes del temporal Glòria.

Tall d’aigua a la zona del Coll d’en Gruat

Demà, dimecres 20 de maig, una altra avaria a la xarxa d’aigua obligarà a tallar el subministrament a diferents carrers de la zona coneguda com el Coll d’en Gruat, o sigui la part de baix del Calvari pel carrer Creus.

PUBLICITAT

Els carrers afectats per aquest tall temporal d’aigua seran del Lleó, Gruat, Sant Joan, Bou, Felip Cerdà, Estrella, Salut, Creus, Porquer, Padronada i Bona Vista. Es preveu tallar l’aigua a les 8 del matí i que, a les 14’30 hores, el servei ja estigui restablert.

La línia groga marca els carrers afectats pel tall d’aigua de demà l’objectiu del qual és reparar una avaria a la xarxa.

Excessiva normalitat

En opinió del batle, Bartomeu Cifre Ochogavia, “em preocupa aquesta excessiva normalitat que es veu al carrer”. En qualsevol cas, “revisam la documentació de la Fase 2 a la qual, si tot va bé, entrarem aquest dilluns 25 de maig”.

Cifre Ochogavia ha avançat que l’ajuntament de Pollença muntarà algun tipus d’activitat estiuenca, tipus escoleta o estades, però amb finalitats socials. En aquest sentit, ha apuntat que el Govern de les illes Balears ha avançat ajudes per a dur a terme aquestes activitats ara que ja es té clar que els alumnes no tornaran a les aules fins a principis del curs 2020/21.

A més a més, el batle de Pollença ha informat que, ahir es va reunir virtualment amb un grup de batles i que avui els batles de la zona nord de Mallorca tenen una vídeoreunió amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ja que la institució supramunicipal posarà punts d’informació i assessorament per a comerços i empeses a municipis de menys de 20.000, com és el cas de Pollença.

Balanç

Al Centre de Salut de Pollença, tot funciona amb la normalitat pròpia d’aquest temps de coronavirus.

Durant les 24 hores prèvies a ahir 18 de maig, a les illes Balears, no hi va haver cap defunció per coronavirus. Sí que es varen produir dos contagis i vuit altes. Per tant, des que es va iniciar la pandèmia, a les illes Balears, hi ha hagut 1.993 casos dels quals 218 han mort i 1.533 s’han curat. Per illes, Mallorca, amb 1.742 casos de covid-19, ha estat la més perjudicada, seguida d’Eivissa amb 155 casos, de Menorca amb 92 casos i de Formentera amb 4 casos.

Des que es va iniciar la pandèmia, a les illes Balears, s’han fet 81.687 proves de les quals 65.315 han estat PCR i 16.972, tests d’anticossos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT