SE SUSPENEN LES FESTES SANT PERE I NO ES FARÀ CAP ACTE

257

Per segon any consecutiu no hi haurà festes de Sant Pere al Port de Pollença, així ho ha decidit la Confraria de Pescadors del Port de Pollença, i així ho ha fet saber a l’Ajuntament de Pollença que ha respectat el seu criteri.

Com a principal motiu Joan Suau, president de la Confraria, ha explicat que “No sabem quines restriccions hi haurà vigents Les festes de Sant Pere són unes festes populars, ha de poder venir tothom, o no és fan. Nosaltres no volem haver de dir, tu pots passar i tu no”. Habitualment era costum per les festes de Sant Pere fer una sardinada popular, un pa amb oli solidari, concert d’havaneres… i tot queda suspès. Fins i tot, explica Suau, no es farà ni el dinar de germanor on se solien ajuntar entre 80 i 90 persones de la família de pescadors del moll per celebrar el seu patró. “Creim que hem de tenir paciència i aguantar un any més, no ens podem responsabilitzar si es produeix algun contagi” conta Suau.

A més, es dona la circumstància que enguany Sant Pere és dia festiu, ja que l’Ajuntament així ho va aprovar l’any passat pel fet que Sant Antoni queia en diumenge. Tot i això, diu el president dels pescadors del Moll, que és molt probable que més d’un pescador decideixi treure la barca, ja que ara mateix “la pesca passa per un moment molt difícil. Tenim molta normativa molt restrictiva que ens arriba d’Europa i amb la qual no estem a favor”, de fet explica Suau, aquests dies es decidirà si es fa una aturada general de tota la pesca del mediterrani el dia 4 de juny per protestar per tota aquesta normativa que tant perjudica la pesca professional.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT