SARS-CoV2 A POLLENÇA: 5 POSITIUS I 3 ALTES

1269

El Centre de Salut de Pollença ha notificat avui la detecció de cinc nous positius segons els darrers resultats de les PCR realitzades els dies anteriors. D’altra banda avui s’han donat tres altes, el que deixa un resultat de trenta-una persones al municipi amb contagis actius per Sars-CoV2.

Que es considera un contacte estret?

Són moltes les persones a Pollença que estan confinades per haver estat un contacte estret d’un positiu per Covid-19. Aquestes persones han d’estar 14 dies en quarantena tot i que la seva PCR sigui negativa. Però, quines són les condicions per ser considerat un contacte estret? Segons la darrera actualització del protocol aprovat pel Ministeri de Sanitat que el contacte s’ha d’haver produït al manco dos dies abans dels primers símptomes o de la realització del la prova PCR del positiu. A més s’ha d’haver estat un mínim de 15 minuts a una distància menor de 2 metres. També es considera contacte estret qualsevol persona que hagi proporcionat cures a un cas: personal sanitari o sociosanitari, membres familiars o persones que tinguin un altre tipus de contacte físic similar i no han utilitzat les mesures de protecció adequades. En transport de llarg recorregut, es considera contacte estret aquella persona que ha estat a un radi de dos seients al voltant d’un cas i a la tripulació o que hagi tingut contacte amb aquest cas.

Això sí, les persones que ja han tingut una infecció per SARS-CoV-2 confirmada per PCR en els 6 mesos anteriors estaran exempts de fer quarantena.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT