SARS-CoV-2 A POLLENÇA: 3 POSITIUS I 1ALTA

1154

Des del Centre de Salut de Pollença informen que, durant les darreres 24 hores, s’han detectat tres nous contagis de SARS-CoV-2 i s’ha produït una alta. Per tant, el nombre de casos actius ara mateix és de 39.

Més casos, però hospitalitzacions més breus

La segona onada de coronavirus a Pollença, com a la resta de les illes Balears, registra més casos que durant els mesos de març i d’abril. Ben cert que aquesta situació s’ha de revertir. Ara bé, també s’ha de tenir en compte que es fan més proves PCR i que, a diferència de la primera onada, el temps d’hospitalització que requereixen hospitalització s’ha reduït a la meitat.

El portaveu del comitè autonòmic de malalties infeccioses, Javier Arranz, va assegurar aquest dies que, durant la primera onada de covid-19, els pacients ingressats a planta passaven 12 dies de mitjana hospitalitzats, mentre que ara n’estan sis.

Per altra banda, aquells que requerien ingrès a les Unitats de Cures Intensives (UCI) estaven una mitjana de 25 dies a la unitat de crítics, mentre que ara en passen 16.

PUBLICITAT

Segons el doctor Arranz, aquesta realitat es pot explicar, perquè els casos de covid-19 d’aquest estiu han afectat gent més jove. En aquest sentit, alerta que aquesta tendència es pot invertir en qualsevol moment. Però també apunta que la malaltia es coneix més i existeixen tractaments més eficaços que mesos enrere.

El mateix Javier Arranz comentava que la crítica situació epidemiològica a les illes Balears d’aquest estiu és deguda a l’augment de la mobilitat. En no restringir l’entrada de viatgers d’altres zones, va permetre que entrassin nous casos i es disseminassin, però també a la relaxació de la nova normalitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT