SANTANDREU, ART, MÚSICA, CIÈNCIA I MOLTES MÉS ACTIVITATS PER AL CAP DE SETMANA

83

Aquest primer cap de setmana de maig es presenta intens amb multitud d’activitats com ara la presentació del llibre Déu meu de Jaume Santandreu, la Trobada d’Hidroavions, la inauguració del Certamen Biennal d’Arts Plàstiques… i moltes més activitats familiars, musicals…

Splash-In Pollença

Aquest dimecres 1 de maig començarà la quarta edició de l’Splash-In Pollença, una trobada internacional d’hidroavions que es va començar a celebrar a la base militar del Port de Pollença l’any 2012. Aquesta trobada torna al Moll després d’haver estat inactiva d’ençà de l’any 2017

.

La Fundació Aeronàutica Mallorquina (FAM), organitzadora de l’esdeveniment, ja ha presentat el programa de la trobada d’enguany que finalitzarà el 5 de Maig.

PUBLICITAT

Avui divendres 3 a partir de les 10 els hidroavions han sobrevolat l’illa, per tornar a la base del Moll i el dissabte, entre les 10 i les 13 hores es podrà visitar una exposició estàtica amb tots els hidroavions participants a la base. El Diumenge 5 de maig al matí, els avions partiran cap els seus respectius orígens.

Jaume Santandreu presenta Déu meu a can Llobera

Avui, divendres 3 de maig, a les 20 hores, a can Llobera, l’activista i escriptor Jaume Santandreu presentarà el seu darrer llibre, Déu meu (Lleonard Muntaner, 2019).
Intervindran en la presentació el president de can Gazà, Jaume Mateu, i l’autor del llibre, Jaume Santandreu.


Déu meu és un recull de 220 reflexions de 220 paraules cada una en què el capellà rebel expressa el seu “evangeli personal”. És d’aquesta manera que Santandreu parla sobre Déu, sobre el sexe i altres temes d’interès personal i social. El llibre està prologat per l’escriptor Antoni Serra i es tanca amb un epíleg del líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, un dels polítics presos que, actualment, hi ha a l’Estat espanyol.

Dia Mundial de les Aus Migratòries

Demà, dissabte 4 de maig, entre les 9’30 i les 13 hores, amb motiu del Dia Mundial de les Aus Migratòries, el Parc Natural de l’Albufereta organitza una trobada per veure ocells migrants des de la talaia d’Albercuix.

Un ornitòleg del GOB identificarà les espècies i explicarà les raons de d’aquestes aus per emprendre el viatge, quines zones els resulten atractives, quan de temps passaran a mallorca…
Aquesta és una activitat familiar i gratuïta, però cal inscripció prèvia. Per això, podeu telefonar al Parc Natural de l’Albufereta (971892250) entre les 9 i les 15 hores.

Xerrades cafè a la Gola: “El busqueret coallarg (Sylvia balearica)”

Aquest dissabte 4 de maig, a les 15’30 hores, al Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, al Port de Pollença, dins el cicle de Xerrades Cafè, la biòloga i informadora del CTO de la Gola, Cristina Fiol, parlarà sobre “El busqueret coallarg (Sylvia balearica)”.

Trobada d’escoles de ball de bot a la plaça Miquel Capllonch

Aquest dissabte 4 de maig, a les 18’30 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença, hi ha Trobada d’escoles de ball de bot. Hi participaran els alumnes de les escoles de ball de Santa Margalida, Binissalem i Aires de la Cala de Pollença.

Certamen Biennal d’Art

Aquest dissabte 4 de maig, a les 20 hores, al Museu de Pollença, s’inaugura el 52è Certamen Biennal d’Art amb obres dels artistes Abraham Calero, Adrián Martínez, Amaya Hernández, Biel Llinàs, Eduardo Ruiz, Iñaki Gracenea, Irene Bou Linhares, Llorenç Ugas Dubreuil, Mila Panic, Moisès Gil, Olenka Macassi, Pilar Soberón, Tete Alejandre i Zaloa Ipiña.

La mostra es podrà visitar entre el 4 de maig i el 30 de juny, al Museu de Pollença, l’horari del qual és de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores, i de 17 a 20 hores, i diumenge de 10 a 14 hores.

Carles Bona parla sobre Stephen Hawking

Finalment, aquest dissabte, 4 de maig, a les 20’30 hores, al Club Pollença, el catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de les illes Balears (UIB), Carles Bona i Garcia, parlarà sobre “Stephen Hawking la seva vida, la seva obra.”

Tradicional paella per al Puig al Convent

Aquest diumenge 5 de maig, a les 14 hores, al Convent, es farà la tradicional paella que, des de fa dècades, es feia al Puig amb motiu del primer de maig.
El menú serà paella, postres i beguda. El preu del tiquet és de 12 euros per als adults i 6 euros per als infants. Cada comensal ha de dur plats i coberts. Els tiquets es poden comprar al Club Pollença, a Loteries Vallori i a Drogueria Reus.

Concert: Redempcions

Diumenge 5, a les 19 hores, a Monti-Sion, l’Orquestra de Cambra de Mallorca amb Bernat Quetglas a la direcció i Patrícia Gómez a la viola oferiran el concert “Redempcions”. El repertori que interpretaran inclou peces de mestres que van viure la Segona Guerra Mundial com Paul Hindermith, Benjamin Britter o Dimitri Xostakòvitx.
L’entrada és gratuïta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT