SANT PERE, LGTBI+, FIBROMIALGIA, CERTAMEN, DAMA, CURTMETRATGES…

101

Sant Pere al Moll, un documental i un debat sobre el travestisme del programa LGTBI+, una obra de teatre sobre la fibromiàlgia, el Certamen que acaba al Museu, el sorteig de la Dama, darrers dies per presentar-se al Curt Club… són algunes de les activitats previstes per aquest darrer cap de setmana de juny a Pollença.

Festes de Sant Pere

El programa de festes de Sant Pere comença avui, divendres 28 de juny, a les 19’30 hores, amb una cercavila amb la Banda de Cornetes i Tambors de Pollença.
A les 20 hores, començarà la sardinada popular al Moll Vell, soparet que amenitzaran els Xeremiers Orats.

I a les 22 hores, al mateix Moll Vell, el trio Nàutic posarà la música perquè qui tengui ballera balli d’aferrat. Durant la vetlada hi haurà rom cremat per a qui en vulgui.

PUBLICITAT

Demà, dissabte 29 de juny, dia de Sant Pere, a les 11 hores, a la parròquia de la Mare de Déu del Carme, es dirà una Missa Solemne durant la qual es cantarà la Salve Marinera. A les 12 hores, hi haurà l’acte institucional al Moll Vell i a les 13 hores, al Club Nàutic, es lliuraran el premis del Concurs de Dibuix “Badia de Pollença” en el qual aquest 2019 han participat els alumnes d’Educació Infantil del Centre d’Educació Infantil i Primària Port de Pollença. Aquesta exposició, organitzada pels Amics de Sant Antoni, es podrà visitar fins al 10 de juliol, a la Sala de Socis del Club Nàutic.

A les 14 hores, pescadors, mariners i amics participaran al dinar de germanor que, cada any amb motiu de Sant Pere, organitza la Confraria de Pescadors del Port de Pollença.

A les 19’30 hores, els gegants de Pollença i l’Esbart de Sant Jordi participaran en una cercavila pels carrers del Port.

A les 20 hores, al Moll Vell, hi haurà una mostra de ball de pagès a càrrec de l’Escoleta d’Aires de la Cala.

I a les 21 hores, hi haurà un pa amb oli solidari a benefici d’AFAMA que, aquest 2019, també es farà càrrec de la taverna.

Finalment, a les 21 hores, començarà el ball de pagès a càrrec d’Aires de la Cala.

Durant els dies 28 i 29 de juny, entre les 18 i les 23 hores, al Moll Vell, hi haurà Mercadet de Sant Pere.

LGTBI+: En Femme i transpolseres

Avui, divendres 28 de juny, a les 20 hores, al Saló d’Actes del Club, es projectarà En Femme, un documental dirigit per la doctora en Antropologia Social i Cultural, Alba Barbé i Serra amb col·laboració del Club EnFemme de Barcelona. L’objectiu del documental és era donar un marc de reconeixement a les persones que practiquen “cross-dressing” i de la comunitat trans, sensibilitzar sobre les violències de gènere, l’homofòbia i la transfòbia, i conscienciar sobre “les conseqüències que té la imposició d’identitats rígides per al desenvolupament integral de la persona”. Per això, després de visibilitzar el documental s’encetarà una tertúlia sobre transvestisme i altres qüestions relacionades amb la identitat de gènere.

El Club EnFemme, un petit refugi per a l’anonimat a la metròpolis de Barcelona, obre la porta al secret: “m’agrada vestir-me de dona”. A poc a poc descobrirà la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix posicionar-se contínuament.

Amb el “boom” d’internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se com a “cross-dressers”. No els encaixava la imatge que deixà en herència “la travesti” amb els moviments d’alliberament sexual durant el tardofranquisme o la Transició. En Femme revela el silenci d’una vivència que ja no es pot mantenir oculta, però també la solidaritat i la importància del plaer a l’hora de construir la identitat.

El membres del Club EnFemme afronten amb valentia la recerca de la seva identitat com a “cross-dressers” i les conseqüències de donar-li espai: el risc d’allunyar-se de la seva zona de confort i perdre la família, la feina o els amics, per passar a ser el centre de totes les mirades o fins i tot d’agressions.

També es recull el punt de vista de les seves famílies, amb el testimoni de la Carme. L’any 2009, just tres dies abans del seu 25è aniversari de casament, el seu marit li va confessar que era un “cross-dresser”. Vuit anys després, la Carme recupera els diaris que va escriure recollint les emocions i situacions viscudes a partir d’aquell moment. Són uns anys de descoberta, del seu marit i d’ella mateixa, d’un camí vital que transiten amb les seves dues filles.

Per acabar amb el programa de visibilització LGTBI+, es farà un taller de “transpolseres”, que conduirà Chrysallis. Dia 2 de juliol, a les 18 hores, es farà al parc infantil del carrer Cecili Metel de Pollença, i el dia 5 de juliol, a les 18 hores, al parc infantil de l’edifici Miquel Capllonch del Port.

La idea és que és infants vagin a crear una polsera o braçalet amb els colors de la bandera transsexual.

Jo, la fibromialgia

Aquest diumenge 30 de juny, a les 20 hores, al Club Pollença, la companyia “Actiu Sí” representarà l’obra Jo, la Fibromiàlgia. Aquesta peculiar obra de teatre pretén donar visibilitat a les persones que pateixen aquesta malaltia. La companyia està formada per pacients que pateixen aquesta malaltia i que a la vegada ajuden a altres malalts a conviure amb la malaltia.

Jo, la fibromiàlgia forma part del programa Pacient Actiu de la Conselleria de Salut. L’entrada és gratuïta i compta amb traducció instantània al llenguatge de signes.

Sorteig de la Dama

Aquest diumenge 30 de juny, a les 20 hores, al Club Pollença, hi haurà el sorteig de la Dama dels Cossiers.

Per fer el sorteig per elegir la Dama dels Cossiers de 2020, faran servir el mateix sistema d’altres anys, o sigui que es posarà un paperet amb el nom de les joves que es presenten per primera vegada i dos o tres paperets a les que fa dues o més vegades que es presenten.

Aquest 2019 la Dama dels Cossiers serà Coloma Ferragut Ensenyat, després d’haver resultat esser l’elegida en el sorteig que l’any passat. Des que tenia 18 anys, Coloma es presentava per a Dama i a la novena, va dur sort i fou l’elegida d’entre 67 jovenetes.

Celebrat el sorteig de la Dama, comencen els assajos dels Cossiers durant els quals les dues Dama, la d’enguany i la de l’any que ve, preparen les danses amb els dotze Cossiers que el matí de la Patrona sortiran a perfumar l’ambient amb l’alfabreguera.

Darrers dies per visitar l’exposició del Certamen

Aquest diumenge 30 de juny, a les 14 hores, acaben els dies per visitar l’exposició del Certamen Biennal d’Art de Pollença.

Els seleccionats a aquesta edició del Certamen Biennal foren Abraham Calero, Adrián Martínez, Amaya Hernández, Biel Llinàs, Eduardo Ruiz, Iñaki Gracenea, Irene Bou Linhares, Llorenç Ugas Dubreuil, Mila Panic, Moisès Gil, Olenka Macassi, Pilar Soberón, Tete Alejandre i Zaloa Ipiña.

Acaba el termini per presentar curtmetratges al Curt Club

Aquest diumenge 30 de juny, acaba el termini per presentar curtmetratges al Curt Club, el certamen que organitza el Club Pollença per a joves creadors.

Per participar a aquesta IV Curt Club, els joves han d’haver nascut a partir de l’any 2001. Ho poden fer de manera individual o en grup. Això sí, la durada màxima de la peça digital, amb els títols de crèdits inclosos, no pot superar els 10 minuts.

La temàtica és lliure i s’admetran tots els gèneres (ficció, animació, documental, videoclip…). Els curtmetratges es poden fer en qualsevol format: mòbil, càmera, tauleta…
Els curtmetratges que optin al Curt Club de 2019 es poden enviar fins al diumenge 30 de juny, al correu electrònic curtclub@gmail.com en el qual s’ha de fer costar el treball, per suposat, però també el nom, el Dni, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic de l’autor o autors del curtmetratge.

El premi serà atorgat per un jurat format per professionals del sector audiovisual. El lliurament dels premis serà el diumenge 14 de juliol, en el transcurs d’un acte en què es projectaran els curtmetratges finalistes.

Pel que fa als premis, hi haurà un premi per al guanyador que consistirà en 300 euros i un diploma i un altre premi per al finalista que consistirà en un dinar o sopar al Club Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT