SALSA GUACAMOLE

283

Eva Remolina / AMIC – RedacciĂł

La salsa de guacamole Ă©s fantĂ stica com a aperitiu acompanyant els tĂ­pics “totopos” o natxos, perĂČ tambĂ© Ă©s ideal per a combinar-la amb torrades, cruditĂ©s o per a emplenar uns bonĂ­ssims “burritos” o natxos en un sopar informal amb amics. A mĂ©s Ă©s una recepta molt fĂ cil i rĂ pida de preparar i resulta bonĂ­ssima, per la qual cosa una vegada que provis aquesta salsa casolana no voldrĂ s provar-ne cap altra.

Els ingredients serien:

– Uns 6 alvocats mitjans o 4 si sĂłn grans.

PUBLICITAT

– 1 llima.

– 1 ceba tendra.

– Sal (al gust).

– 2 culleradetes de fulles de Coriandre.

– 1 tomĂ quet.

– 1 xili serrĂ  (pot substituir-se si no ho trobem per xilis de Jalapa en conserva).

PreparaciĂł:

El primer que farem serĂ  picar la ceba, el xili i el tomĂ quet en cubs petits i el coriandre el matxacarem bĂ© (evitar el tronc).

Pelarem els alvocats i extraurem els ossos.

En un bol o morter, introduirem els alvocats i els aixafarem amb l’ajuda d’una forquilla. Sobre ells, vessarem el suc de la llima i a continuaciĂł, la resta d’ingredients.

Continuarem aixafant fins a aconseguir barrejar tots els ingredients i aconseguir una textura homogĂšnia.

Consells:

– Els alvocats han d’estar madurs per a un millor sabor.

– És recomanable que estiguin a temperatura ambient, per la qual cosa si els conserves en la nevera, treu-los uns minuts abans de preparar la salsa.

– El coriandre Ă©s sens dubte un dels ingredients necessaris, no obstant aixĂČ Ă©s millor no abusar d’ell perquĂš tĂ© un potent sabor i ens trauria el gust de la resta d’elements.

– Per a la seva preparaciĂł, l’ideal Ă©s comptar amb un morter de fusta (tal i com ho preparen els mexicans), perĂČ en el seu defecte, podem fer-lo en un bol i aixafar-lo amb una forquilla perquĂš ens quedi la textura grumosa que volem. Evitar per tant, les batedores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT