LA SALA D’ACTES DEL PORT S’INAUGURA AVUI AMB UN ESPECTACLE FAMILIAR

262

Avui, dissabte 19 de gener, a les 17 hores, s’inaugura la Sala d’Actes del Port de Pollença amb un espectacle familiar: La deixalleria, de la companyia Té a tres; un divertit espectacle lúdic de creació, a través del qual n’Aina, l’obradora, crearà noves històries còmiques jugant amb juguetes fetes amb objectes reciclats i idees aportades pel públic assistent.

Després d’arribar a un acord amb la Parròquia de Pollença per usar el Saló Parroquial del Port, l’Ajuntament ha treballat paral·lelament amb la consolidació d’una programació cultural i la reforma d’aquest espai del qual ara s’ha conclòs la primera fase. De moment, s’han invertit 40.000 euros per adaptar el Saló d’Actes a la normativa vigent. A més a més, s’ha realitzat un projecte tècnic d’activitats de la sala per a usos culturals amb un aforament de 200 persones. I és que l’objectiu és ser la sala cultural de referència al Port i organitzar-hi activitats destinades a un públic infantil, familiar i adult com ara obres de teatre, mostres de titelles, espectacles musicals, concerts, espectacles de màgia, cinema, taules rodones, conferències i presentacions de llibres, entre d’altres. De fet, disposa d’uns rails específics per a poder-hi realitzar exposicions.
Per altra banda, el renovat Saló d’Actes es posarà també a disposició dels centres educatius del Port de Pollença, perquè hi puguin realitzar activitats de caire cultural i educatiu.

Què s’ha reformat?

En aquesta primera fase de la reforma, s’ha ampliat l’escenari suprimint una de les portes d’accés la qual cosa ha permès ampliar un metre i mig la llargada d’aquest espai. A més a més, s’ha amplia un metre vint centímetres l’amplada de l’escenari.
S’ha habilitat una nova caixa escènica amb cortines negres i llums tècnics, i s’ha millorat l’accessibilitat al Saló d’Actes per a persones amb mobilitat reduïda. S’ha canviat la instal·lació elèctrica, s’ha incrementat la potència i s’ha dotat el Saló d’una nova il·luminació amb led de baix consum. S’ha modificat l’obertura de les portes d’entrada i de sortida d’emergències per adaptar-les a la normativa d’evacuació d’edificis, s’han reparat portes i finestres, i s’han instal·lat cortines ignífugues a tot el Saló. I, finalment, s’ha pintant el Saló per dins i per fora, i s’han comprat cadires noves.
Amb aquestes millores, el Saló d’Actes es podrà emprar amb total normalitat. Tot i amb això, durant el 2019, està previst complementar la millora del Saló d’Actes del Port amb una segona fase que implicarà una inversió de 80.000 euros, partida que s’inclourà en els pressupostos de 2019.

PUBLICITAT

Què quedarà per millorar?

La segona fase de reforma del Saló d’Actes del Port consistirà en la climatització amb aire fred i calent, millora del trespol amb parquet, incloure i adaptar uns camerinos annexos a la caixa escènica, adaptació dels banys per a persones amb mobilitat reduïda, i equipament tècnic de so i audiovisual.
Una vegada finalitzada la segona fase, el Port de Pollença disposarà d’un Saló d’Actes totalment equipat i confortable per a espectacles diversos i amb un aforament de 200 persones.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT