SABIES QUE UN QUADRE DE JOAN MARCH INSPIRÀ UNA CAMPANYA PUBLICITÀRIA ALS EUA?

590
Dibuix inspirat en el quadre de Joan March.

Un nord-americà d’origen pollencí, Martin Gabriel Cerdà Cabanellas, s’inspirà en un quadre de l’artista pollencí Joan March per fer una campanya publicitària per a la televisió al mercat llatino-americà dels Estats Units d’Amèrica (EUA). De fet, els anuncis es varen poder veure a Maimi, Los Angeles, Nova York i Houston.

Amant de l’art, Cerdà Cabanellas va estudiar marketing. De fet, professionalment és enquestador i té companyia pròpia. Cada vegada que ha vengut a Pollença, sempre ha visitat el Club, entitat amb la qual els seus padrins han tengut una estreta relació, però molt especialment, perquè allà hi ha un quadre que el fascina. Es tracta de la tela de Joan March que Martin Gabriel defineix com a “un vell en el tractor amb els seus somnis”, que hi ha a la sala dels joves.

Fa anys, va demanar a un pintor que fes una representació d’aquell quadre per a usar-lo en una campanya publicitària. L’any 2009 per celebrar el 20è aniversari al negoci, “vàrem fer uns vídeos i uns anuncis per a la televisió en anglès i en espanyol”. Podeu visionar-los a través del següent enllaç:

http://www.hispanicmpr.com/2009/07/13/watch-video-miami-research-company-releases-thank-you-video/

PUBLICITAT

O del You Tube en anglès:

O en espanyol:

Martin Gabriel Cerdà Cabanellas va néixer a Nova York, on va viure fins que va tenir 6 anys. Llavors, amb la seva família, d’origen pollencí tant per part de pare com de mare, va retornar a Pollença. Durant aquell curs escolar, Martín Gabriel va estudiar a Monti-sion. Als 8 anys, es mudaren a Miami, on actualment viu prop de cals seus pares.

Els padrins de Cerdà Cabanellas són pollencins, tant per part de pare com de mare. De fet, el padrí patern era Martí Cerdà Campomar, que va néixer a Pollença, va emigrar a Cuba i retornà al poble natal on va morir, a la finca de can Mas, al camí de Ternelles. El padrí Martí Cerdà Campomar era gran amic de Bernat Pallicer Campomar al qual va donar suport per ajudar el Club, quan tots dos retornaren de Cuba. Se n’hi havien anat de joves per trobar una vida millor i els dos retornaren plegats, després del cop militar de Fidel Castro, cap a finals dels anys 50 del segle XX.

Per part de mare, Martín Gabriel era nét de Pere Josep Cabanelles Rotger, de can Tereu al carrer dels Àngels. Per tant, sa mare de Cerdà Cabanellas és Marieta i el seu padrí jove, Pere Josep Cabanellas Cifre, dos joves germans que participaven en obres de teatre al Club Pollença.

Martin Gabriel Cerdà Cabanellas davant el quadre de Joan March, al Club Pollença, l’estiu de 2008.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT