DEL ROSER VELL AL JAPÓ, PASSANT PEL 31 DE MAIG

204

Avui, divendres 31 de maig, l’agenda d’actes va des del Roser Vell fins al Japó, passant pel 31 de maig, una festa en què es recorda el Dia de la Desgràcia de 1550 i que enguany veu ampliada l’activitat respecte anteriors edicions.

Mes de Maria

A les 19’15 hores, a l’església del Roser-Vell, els veïns d’aquest llarg carrer pollencí celebren el final del Mes de Maria. Com és costum, la celebració començarà amb una Missa en aquest petit oratori que només obre un dia a l’any, i aquest dia és avui, i acabarà amb un refresc casolà, elaborat per les famílies que viuen en aquella barriada.

31 de maig

Entre les 18 i les 20 hores, d’avui, divendres 31 de maig, se celebrarà el conegut com a Dia de la Desgràcia, bessó a partir del qual es va crear el simulacre de Moros i Cristians que Pollença viu cada 2 d’agost. La programació prevista durant aquestes dues hores és la següent:

PUBLICITAT
  • 18 hores, a la plaça Vella, allistament i ensinistrament dels Homes d’armes a càrrec del grup Podenco Blanco, qui també ha organitzat una exposició d’armes de l’època.
  • A les 20’45 hores, els Draguts, Lloctinents i Abanderats que vulguin, participaran en el recorregut de rigor pel carrer Major, des de la plaça de Sant Jordi fins a la plaça de l’Almoina.
  • A les 21 hores, les campanes de la Parròquia tocaran via fora.
  • I a les 21’15 hores, a la mateixa plaça de l’Almoina, es procedirà la lectura del manifest per part del darrer Dragut, Sebastià Vila. No hi faltaran les distincions honorífiques i les salves de trons.
  • Per acabar, a les 21’45 hores, a la plaça Vella, es projectarà la pel·lícula Albercutx de Pere March i Pere Salas.

Concert de flauta japonesa

Per acabar, avui, divendres 31 de maig, a les 20 hores, al Museu Dionís Bennàssar (carrer de la Roca, número 14), hi ha un concert de flauta japonesa a càrrec del Riley Lee que duu per títol “El so del vent”.

L’entrada és gratuïta amb taquilla inversa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT