“ROLL”, EL NOU VIDEOCLIP DE DAMIÀ OLIVER

560
Portada del "Roll" de Damià Oliver.

El músic pollencí Damià Oliver ha publicat un nou videoclip, es diu “Roll” i parteix d’una nova cançó. I que ha tengut molt d’èxit a l’Argentina, cosa que ha sorprès gratament l’artista pollencí.

El videoclip està realitzat per Miquel Àngel Torres i la cançó està produïda per Juanjo Tomàs (Roig, The Zinedines). La cançó està publicada per la discogràfica catalana Right Here Right Now, i el videoclip porta més de vuitanta mil visualitzacions, localitzades en gran part a Argentina.

I si voleu accedir a la música a través d’Spotify, aquí teniu l’enllaç:

Sobre “Roll”

L’historiador Miquel Amengual Bibiloni ha escrit sobre Damià Oliver i sobre “Roll” les següents paraules:
“La vida és com un viatge de tren que passa per nombroses estacions (la d’Inca, en aquest cas), rodant i rodant sense aturall. Damià Oliver ho sap bé i, per això, resulta senzill imaginar-nos, des dels primers compassos d’aquest “Roll”, escoltant la cançó amb el cap recolzat a la finestra d’un vagó de tren que travessa el gran Midwest americà. També ens podríem situar en una carretera, però el que seria la segona estrofa d’una curiosa estructura de la cançó, ens retorna tot d’una a aquest medi de transport
tan poètic (“Repartiré tot lo que tenc/ fins a Inca, viatjant en aquest tren”).
Tanmateix, si de vegades no depèn de nosaltres triar el recorregut de la vi(d)a per la qual ens ha tocat rodar, sí que en depèn totalment l’actitud amb què l’encaram. Així, podem imaginar al de Pollença enfilat damunt del vagó, mantenint l’equilibri per no caure entre pujades, baixades, acceleracions i frenades, i dedicat a repartir-nos ramells, ben florits i oberts, mentre canta, amb el seu torrent de veu, la cançó d’Antònia Font.
Tot això és “Roll”, el nou tema que ens presenta Damià: l’herència de la millor cançófolk americana, passada pel sedàs dels referents més ultralocals i quotidians de l’autor (no tothom podrà dibuixar amb la precisió dels pollencins el núvol enfilat a la Cucuia, encara que això no impedirà gaudir la cançó) i encarada amb la filosofia i la poètica de
qui sent un gran amor per la vida. A més, el sorprenent videoclip realitzat per Miquel Àngel Torres ens acaba de transportar a aquest món oníric on tot flueix i res no és estàtic, on un mateix es desfà i es torna a reconstruir, com la pròpia música de Damià Oliver.

PUBLICITAT

L’obra de Damià Oliver

Per la seva banda, el mateix autor, Damià Oliver, parlar sobre l’obra a partir d’un text molt bell. Diu així:
“L’etern retorn. Tot dóna voltes, de manera quàntica i en espiral, i sento que em porta a espais a on havia estat abans per tal de desbloquejar-los, expandir-me i crèixer.
Talment com a la pel.lícula “The groundhog day” (“Atrapat en el temps”) amb en Bill Murray, “va a repetir el mismo día hasta que lo haga bien”. Començo a tenir la sensació de que havia estat abans per tot, a mode de funció, i de que faig com si no me n’enrecordés, fins i tot amb mi mateix.
Però hi ha vegades en què sento moments d’obertura tal que em surto del personatge: en què aquest es desfà i cau a terra, com a roba que ja no serveix. Al videoclip esmostra un moment d’aquests a la Cucuia de Fartàritx, una muntanya de Pollença,desde la qual el protagonista del videoclip veu la posta de Sol. Aquesta visió l’eleva,el “retorna”, l’aproxima, el travessa, el desfà: fa caure la seva pròpia closca, la seva roba, els seus patrons i estructures adherits, i es surt del paper, del personatge, i es
lleva del damunt la seva roba i la seva pell, per a tornar a ser ell mateix; una vegada sanejat i netejat de vestuari, torna a la seva pell (la del personatge), ara amb nous horitzons, amb la seva pròpia perspectiva expandida sobre el que el personatge és, sobre com el sent, sobre com es sent, sobre com el pot ajudar a acomplir la seva tasca en el tot de l’Obra global, i sobre com hi contribueix, a n’aquest tot.
Aquesta expansió, en el cas del videoclip, ve acompanyada d’un bri de lleugeresa, de felicitat, de serenor, i al protagonista li vénen ganes de ballar, de moure’s; segueix essent el mateix, el mateix personatge, mateix vestuari, matiex paper a dintre de l’obra, però ara està més en pau, més acorde amb la direcció, més content. La pau del qui se sap conduït i confia.
I, a partir d’aquí, allà a on hi veia asfalt i complicacions, hi veu flors i vida i
oportunitats.
Gràcies”

Damià Oliver

Ben conegut a Pollença, Damià Olvier duu ja vint anys en actiu en el món de la música, des que realitza el seu primer concert de cançons pròpies als
setze anys. Després de passar pel grup “Muyayos de raíz” (selecció Circuitos INJUVE 2006 en la categoria de folk, gravació de l’enregistrament “Entrevías”), del qual en fou membre fundador, com a damià Oliver és seleccionat per als Circuitos INJUVE al 2012. Publica els enregistraments “Cançons de noces” (2016), “Es menescal és es qui cura ets animals” (Finalista als Premis Enderrock de la Música Balear en la categoria
de Millor disc de cançó d’autor, La Cúpula Music, 2018), “Baptisteri” (amb el trio “Els Arcàngels”, 2019), “Damià Oliver” (La Cúpula Music, 2020), i nombrosos singles i videoclips al llarg d’aquest temps.
La seva música té vocació transnacional i de contacte amb l’essència.
L’alleugereix sentir que fa un servei.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT