RESTRICCIONS A LES TRES ÀREES RECREATIVES QUE GESTIONA L’IBANAT AL MUNICIPI

465
Les àrees recreatives del Puig estan precintades, però no el Santuari i altres serveis.

Les àrees recreatives del Puig, del Puig de Santuïri i de cala Murta, que gestiona l’IBANAT, estan tancades des del passat divendres 17 d’octubre, com a mesura de prevenció contra la covid-19.

Convé matisar, però, que les restriccions afecten única i exclusivament als equipaments gestionats per l’IBANAT (taules i torradores, bàsicament). De fet, les Parròquies de Pollença, a través de les xarxes socials, informava que “el santuari segueix obert per als fidels que vulguin fer una visita a la Mare de Déu, i els serveis que s’ofereixen habitualment per part del Santuari, adaptats a les necessitats higièniques i aforaments ordenats, també segueixen vigents. Així i tot, demanam seny i responsabilitat per a tots els qui pugin i passin una estona a la clastra o a la zona del garrover”.

Restricció àrees recreatives

Més enllà de les tres àrees recreatives del municipi de Pollença, les 44 àrees recreatives de les illes Balears també es restringeix el seu ús davant el risc de massificació. Per tant, atenent una resolució de la consellera de Salut i Consum queden tancades les àrees recreatives que gestiona l’IBANAT i es prohibeix l’ús recreatiu del foc i l’ús de les infraestructures fins que la condició sanitària ho permeti.

La resolució es va aprovar a proposta de la Conselleria de Medi Ambient i Territori una vegada es constatà que l’IBANAT, òrgan gestor d’aquestes àrees, no té capacitat de control de l’aforament ni de compliment de les mesures de seguretat per a fer front a la covid-19, especialment les referents a la distància entre els usuaris i a l’ús de mascareta.

PUBLICITAT

La Conselleria va tenir en compte, a més, peticions en aquest sentit de diversos batles de municipis de la Serra així com del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

L’IBANAT gestiona un total de 47 àrees recreatives a les illes Balears, les quals són espais recreatius d’accés lliure ubicats en el medi natural on els usuaris hi troben fogons, taules i altres infraestructures com banys químics i parcs infantils amb la finalitat que els usuaris trobin un espai recreatiu on poder cuinar i menjar compartint aquests espais amb el propi grup de persones i amb altres grups de persones desconegudes.

En aquestes àrees recreatives l’accés és lliure, sense barreres d’accés i sense la possibilitat que els treballadors de l’IBANAT puguin controlar l’aforament d’aquests espais ni realitzar tasques de desinfecció a les infraestructures entre l’ús dels diferents usuaris.

Els usuaris de les àrees recreatives comparteixen les mateixes infraestructures, de manera que cuinen i mengen en els mateixos fogons i taules, sense possibilitat de complir les mesures de seguretat establertes contra la covid-19, especialment la necessitat de mantenir una distància de seguretat, especialment entre persones no convivents. Cal tenir en compte que alguna d’aquestes àrees recreatives té capacitat d’acollir fins a un miler de persones.

Fins ara, es permetia l’accés a les àrees recreatives tot i que no s’hi permetia l’ús recreatiu del foc per motiu de la temporada d’alt risc d’incendis forestals, que finalitzà dia 15 d’octubre. Així mateix, s’havien precintat els llocs comuns com a mesura dissuasòria. Tot i així, els darrers dies jes varen registrar alguns episodis de massificació en aquests espais, circumstància que ha motivat la petició de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT