RELATS ERÒTICS I ASSAIG, NOVETATS D’ABRIL D’EDICIONS EL GALL

368

Amb l’arribada de la Primavera, i amb la vista posada en la celebració del dia del llibre, Sant Jordi, El Gall Editor incorpora aquest mes dues novetats al seu catàleg. Per una banda, el llibre de relats eròtics, “Ocellons”, d’Anaïs Nin, a la col·lecció de Narrativa, El Cabàs. Per altra banda, a la col·lecció d’Assaig, Els Fiters, s’hi suma “Guillem Sagrera, de la pedra al cisell”, un estudi sobre la vida i obra d’aquest arquitecte, signat per Tomàs Vibot.

Ocellons, Anaïs Nin,  explora la passió en totes les seves formes: des del conte d’una dona que es realitza sexualment durant l’execució d’un reu, a la forca fins al despertar de Lina, l’intent de la qual d’amagar els seus desigs és traït per la seva cara sensual. Agosarades, somniadores, seductores, les històries d’Anaïs Nin irradien un erotisme poètic que prové directament del cor.

Anaïs Nin va néixer a París l’any 1903. El 1932 publicà el seu primer llibre: “D. H. Lawrence: An Unprofessional Study”. Allí féu amistat amb Henry Miller, Antonin Artaud, Ginsberg i d’altres. Es dedicà a la dansa espanyola, a més d’escriure algunes novel·les i històries, com el poema en prosa, «House of Incest» (1936) o el recull de relats “Winter of Artifice” (1939). El 1940, molt necessitada de diners, escrigué relats eròtics publicats sota els títols de “Delta of Venus” i “Little Birds” (el present “Ocellons”), que són el resultat del seu esforç en aquest vessant exclusivament eròtic de l’autora. Els seus darrers anys els passà impartint conferències per tot Estats Units fins que va morir el gener de 1977, a Los Angeles.

“Ocellons” ha estat traduït per Joan Antoni Cerrato, gran coneixedor de la literatura anglosaxona. Tan és així, que al seu currículum compta amb traduccions de clàssics com Emily Dickinson, Henry James, Peter Carey, Flannery O’Connor, Robert Louis Stevenson. Per El Gall va traduir l’obra “La Llogatera de Wildfell Hall”, d’Anne Brontë. A banda de la qualitat literària dels relats que conformen “Ocellons”, cal dir que l’obra es complementa amb les il·lustracions de l’artista pollencí Miquel Cerdà Salas, la qual li atorga un valor afegit.

PUBLICITAT

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT