RECORDS DEL SERVEI MILITAR

497

Aquestes dues fotografies de Casa Bestard de la gran nevada de 1956 formen part dels records del servei militar de Miquel Jordà Suau. De fet, a mitjans mes de febrer d’aquell any, la seva al·lota, Maria Rabassa Cifre, va enviar-li una carta ben especial, ja que anava acompanyada d’una imatge ben poc habitual de Pollença. L’altra carta li enviaren els pares de Miquel.

La primera de les fotografies és una vista general de la plaça Major de Pollença, on es poden veure els quatre pams de neu que, segons Maria, corresponen a la primera nevada. Com bé saben aquells qui la visqueren, la primera nevada va caure el dia de sant Blai, això és el 3 de febrer. Durant les setmanes posteriors, el fred s’instal·là per aquestes contrades i les nevades se succeïren aquell gèlid febrer de 1956.


La segona imatge és una panoràmica de Pollença des del Puig. En aquest cas, a banda de la neu que cobreix sementers i teulades, sobta el creixement del poble durant aquests gairebé seixanta anys. De fet, a l’esquerra, el Convent de sant Domingo sembla estar als afores, envoltat de camps a la part del darrere. I, al fons, tant el Calvari com la Font es veuen nets, sense construccions de cap tipus. Finalment, tampoc hi ha les nombroses casetes que omplen les tanques talment una urbanització.

Aquell mes de febrer de 1956, Miquel Jordà Suau feia el servei militar a Cartagena, però l’esquadra de vaixells es trobava a Canàries, on, probablement, el febrer de 1956 fou més càlid que per aquí.

PUBLICITAT

En acabar el servei militar, les cartes que, amb tant d’amor havia escrit l’al·lota, retornaren a Pollença. Així és com aquestes fotografies ocupen avui aquesta secció de PUNT iNFORMATIU.

Eva Cerdà

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT