RECOMANACIONS MUSICALS PER AQUESTS TEMPS D’ESTAR A CASA

367

Mateu Vila Cerdà. Professor de Música, percussionista

Són dies complicats, plens d’incertesa i en moments com aquests res millor que estar entretingut i no de deixar de banda les obligacions, la rutina i la disciplina, a nivell acadèmic.

Com a docents no deixem de treballar per apropar els coneixements als alumnes, interactuar amb ells físicament no és possible, però gràcies a la tecnologia podem apropar-nos i interactuar virtualment.

Tenim moltes hores per passar i entretenir-nos, i si a més podem gaudir i aprendre, millor. Afortunadament disposem de diferents recursos gratuïts que a la xarxa i que ens permetran llegir, escoltar música, visualitzar sèries, pel·lícules…

PUBLICITAT

A continuació vull fer-vos arribar una sèrie de recomanacions, proporcionar recursos i estar a la vostra disposició per a qualsevol cosa, dubte o aclariment.

Com he esmentat abans, a la xarxa trobem una sèrie d’eines interessants. La ràdio tal vegada sigui un dels mitjans de comunicació amb una finalitat educativa sensacional, a l’abast de tothom. Catalunya ràdio clàssica https://www.ccma.cat/catradio/catalunya-musica/ ofereix música clàssica constant amb explicacions molt didàctiques, que ajuden a entendre des d’una altra perspectiva la música, des del vessant educatiu i formatiu i també apte i recomanable pels qui no siguin músics però que vulguin gaudir de bons moments i bona música.

RNE ràdio clàssica n’és una altra opció, des de la seva web, a l’apartat a la carta, trobareu diferents programes molt interessants i molt divulgatius de música en general i de molts estils variats, clàssica, rock, jazz… https://www.rtve.es/radio/radioclasica/ Ràdio 3 és una altre excel·lent emissora amb moltíssima qualitat. https://www.rtve.es/radio/radio3/

Des de que ha començat aquesta crisi sanitària, són molts els portals web que han ofert i ofereixen programació oberta, gratuïta. Una plataforma espectacular i que ara ofereix accés gratuït és la https://www.digitalconcerthall.com/es/home, la web oficial de la prestigiosa Berliner Philarmoniker, una de les orquestres més prestigioses del món. Aquí podreu veure concerts en directe, en streaming i a la carta de la més variada selecció musical orquestral. Imprescindible per aquests dies.

El Festival “Me quedo en casa y cuarentena fest”, és un festival on molts d’artistes a través dels seus perfils d’instagram, faran directes d’uns 30 minuts com una mena de concerts acústics. A la següent web en trobareu més detalls: https://todoindie.com/yo-me-quedo-en-casa-festival/

Via youtube, a aquest canal, https://www.youtube.com/watch?v=7m8f9gO1yKU&feature=youtu.be hi tobareu, en directe i en diferit, diferents concerts per a nadons i nens i nenes (adults també) de la mà de Paulo Lameiro, creador dels “Concerts per a bebès”.

Com a divulgador musical i professor de música us he de parlar d’unes eines que circulen per la xarxa i que són molt interessants i útils per a seguir estudiant i aprenent, sobretot per estudiants de música, tot i que és apte per a tot tipus de públic. A la següent adreça https://appsparamusicos.com/2020/03/dar-clases-de-musica-online-trabajar-desde-casa-profesores.html trobareu recursos de tot tipus, llenguatge musical, composició, harmonia, història de la música… moltes opcions per estar entretinguts i a la vegada aprendre música.

Als amants de la lectura tenim l’opció de la Biblioteca Digital Mundial, https://www.wdl.org/es/ la qual ofereix llibres i altres recursos, entre els quals s’hi troben els de música, ideal per estar a casa.

Finalment he de compartir la iniciativa que ha tengut la COAEM, www.coaem.org

La confederació d’associacions d’educació musical, a través de la iniciativa #musicaviral, on cada dia proporcionen una partitura senzilla, la qual la podem interpretar amb qualsevol instrument, a les 12 h, des del nostre balcó, finestra, ens conviden a tocar la cançó del dia i compartir aquest art amb els veïns i veïnes del nostre carrer, barri… Una gran iniciativa: https://musicaviral.weebly.com

Ja ho sabeu, una sèrie de recomanacions per no deixar la música, la que sempre ens acompanya tan als bons moments com als no tan bons.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT