RECOMANACIONS MUSICALS PER AQUESTS TEMPS D’ESTAR A CASA

342

Mateu Vila Cerdà. Professor de Música, percussionista

Són dies complicats, plens d’incertesa i en moments com aquests res millor que estar entretingut i no de deixar de banda les obligacions, la rutina i la disciplina, a nivell acadèmic.

Com a docents no deixem de treballar per apropar els coneixements als alumnes, interactuar amb ells físicament no és possible, però gràcies a la tecnologia podem apropar-nos i interactuar virtualment.

PUBLICITAT

Tenim moltes hores per passar i entretenir-nos, i si a més podem gaudir i aprendre, millor. Afortunadament disposem de diferents recursos gratuïts que a la xarxa i que ens permetran llegir, escoltar música, visualitzar sèries, pel·lícules…

A continuació vull fer-vos arribar una sèrie de recomanacions, proporcionar recursos i estar a la vostra disposició per a qualsevol cosa, dubte o aclariment.

Com he esmentat abans, a la xarxa trobem una sèrie d’eines interessants. La ràdio tal vegada sigui un dels mitjans de comunicació amb una finalitat educativa sensacional, a l’abast de tothom. Catalunya ràdio clàssica https://www.ccma.cat/catradio/catalunya-musica/ ofereix música clàssica constant amb explicacions molt didàctiques, que ajuden a entendre des d’una altra perspectiva la música, des del vessant educatiu i formatiu i també apte i recomanable pels qui no siguin músics però que vulguin gaudir de bons moments i bona música.

RNE ràdio clàssica n’és una altra opció, des de la seva web, a l’apartat a la carta, trobareu diferents programes molt interessants i molt divulgatius de música en general i de molts estils variats, clàssica, rock, jazz… https://www.rtve.es/radio/radioclasica/ Ràdio 3 és una altre excel·lent emissora amb moltíssima qualitat. https://www.rtve.es/radio/radio3/

Des de que ha començat aquesta crisi sanitària, són molts els portals web que han ofert i ofereixen programació oberta, gratuïta. Una plataforma espectacular i que ara ofereix accés gratuït és la https://www.digitalconcerthall.com/es/home, la web oficial de la prestigiosa Berliner Philarmoniker, una de les orquestres més prestigioses del món. Aquí podreu veure concerts en directe, en streaming i a la carta de la més variada selecció musical orquestral. Imprescindible per aquests dies.

El Festival “Me quedo en casa y cuarentena fest”, és un festival on molts d’artistes a través dels seus perfils d’instagram, faran directes d’uns 30 minuts com una mena de concerts acústics. A la següent web en trobareu més detalls: https://todoindie.com/yo-me-quedo-en-casa-festival/

Via youtube, a aquest canal, https://www.youtube.com/watch?v=7m8f9gO1yKU&feature=youtu.be hi tobareu, en directe i en diferit, diferents concerts per a nadons i nens i nenes (adults també) de la mà de Paulo Lameiro, creador dels “Concerts per a bebès”.

Com a divulgador musical i professor de música us he de parlar d’unes eines que circulen per la xarxa i que són molt interessants i útils per a seguir estudiant i aprenent, sobretot per estudiants de música, tot i que és apte per a tot tipus de públic. A la següent adreça https://appsparamusicos.com/2020/03/dar-clases-de-musica-online-trabajar-desde-casa-profesores.html trobareu recursos de tot tipus, llenguatge musical, composició, harmonia, història de la música… moltes opcions per estar entretinguts i a la vegada aprendre música.

Als amants de la lectura tenim l’opció de la Biblioteca Digital Mundial, https://www.wdl.org/es/ la qual ofereix llibres i altres recursos, entre els quals s’hi troben els de música, ideal per estar a casa.

Finalment he de compartir la iniciativa que ha tengut la COAEM, www.coaem.org

La confederació d’associacions d’educació musical, a través de la iniciativa #musicaviral, on cada dia proporcionen una partitura senzilla, la qual la podem interpretar amb qualsevol instrument, a les 12 h, des del nostre balcó, finestra, ens conviden a tocar la cançó del dia i compartir aquest art amb els veïns i veïnes del nostre carrer, barri… Una gran iniciativa: https://musicaviral.weebly.com

PUBLICITAT

Ja ho sabeu, una sèrie de recomanacions per no deixar la música, la que sempre ens acompanya tan als bons moments com als no tan bons.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital