TEMPS DE CARABASSES

115

 

Fullat de crema i carabassa

Demà serà Tots Sants (1 de novembre) i, seguint el costum anglosaxó popularitzat per Hollywood, molts pollencins avui celebren Halloween. Tanmateix, però, la màgia d’aquest aliment de pobres va més enllà de la simbòlica carabassa d’aquesta terrorífica festa de tardor. De fet, la carrossa de la bella Ventafocs té el seu origen en una carabassa que compartia espai amb els ratolins que es transformen en cavalls i la pobra orfeneta que, amb senzilla i humil, aconsegueix enamorar el Príncep Blau.

Ja tenen això, ja… Tan bàsiques com versàtils, les carabasses dins la cuina són sorprenents. Provau, si més no de fer alguna d’aquestes receptes tan dolces i ensucrades com la història d’amor de la Ventafocs i us assegur que no hi haurà ni Príncep Blau ni Princesa que es resisteixi.

Fullat amb crema i carabassa

Una recepta senzilla i vistosa, per fer un fullat amb crema i carabassa necessitam una carabassa mitjana, una base de pasta fullada (d’aquestes que venen pre-cuinades congelades o refrigerades) i 150 grams de gelatina de poma (es ven a pastisseries). Llavors hem de fer una crema pastissera amb 250 grams de sucre, quatre vermells d’ou, un litres de llet, 70 grams de Maizena i la pell d’una llimona.

Pelam, tallam i llevam les llavors de la carabassa. Tallam la carabassa a bastonets i els posam dins una olla i bullim amb aigua i 300 grams de sucre durant 2 minutets. Escorrem i deixam refredar.

PUBLICITAT

Mentrestant feim la crema. Per això, mesclam els vermells d’ou amb el sucre, 750 centilitres de llet i la pell de llimona. Abans que comenci a bullir, abocam els 250 centilitres de llet restants amb la Maizena fusa. Deixam bullir dos o tres minuts sense deixar de remenar, perquè no s’aferri. Retiram del foc i deixam refredar.

A continuació, muntam el fullat amb crema i carabassa. Estiram la pasta seguint les instruccions del fabricant. Tallam quatre tires d’un centímetre per fer una voravia al voltant de la base. Cobrim la llauna amb la pasta de fulls i col·locam la voravia. Escampam la crema per damunt la base i distribuïm la carabassa de manera decorativa. Espolsar amb sucre llustre i enfornar a 200ºC durant 20/30 minuts. Traiem i deixam refredar abans de pintar-lo amb la gelatina de poma que, prèviament haurem encalentit fins que arrengui el bull. Deixam refredar.

Crema catalana de carabassa

Crema catalana de carabassa

Unes postres, o llepolia, fantàstiques, a partir d’una recepta senzillíssima de fer. Necessitam 225 grams de carabassa, 2 grams de sal, 175 mil·lilitres de nata líquida i dos ous.

Coem la carabassa al forn a 190ºC fins que estigui tova. Pelam i traiem les llavors.
Encalentim la nata i, quan arrenqui el bull, retiram del foc i abocam damunt la carabassa. Posam un polsim de sal i els ous. Trituram amb el túrmix i colam.
Posam un dit de crema en un plat de test, tapam amb dues capes de paper film i posam el plat a coure al bany maria dins el forn durant 10 minuts a 150ºC.
Traiem del forn, retiram el paper film i reservam dins la gelera fins a l’hora de servir. Aleshores, ensucram i, amb un bufador, cremam.

Eva Cerdà

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital