MMM PILOTES! RECEPTA D’UN BON AGUIAT DE PILOTES

2091

Les pilotes són un bon exemple de cuina d’hivern, senzilla i que agrada a tota la família. Com sol passar amb aquests plats tan populars, a cada casa, es cuinen de manera similar, però amb diferències més o menys notables. Tanmateix, però, l’aguiat de pilotes és dels més clàssics a les cuines de Mallorca i com sol passar amb aquestes receptes les mesures són relatives. De fet, les grapades substitueixen els grams, entre altres aproximacions.

Tot seguit s’apunta la recepta de Cati Palou, una de les cuineres de PUNT iNFORMATIU, i tant els ingredients com les proporcions són orientatives, o sigui que podeu ajustar-ho al vostre gust o disponibilitat. En qualsevol cas, aquestes mesures són per fer aguiat de pilotes per a quatre persones.

Per començar, hem de trempar la mig quilo de carn picada amb sal i pebre bo, un ou i una mica de pa ratllat. També podeu posar-hi altres condiments, així com ara tem, all, julivert…

Amb la carn ben amanida, començam a fer les pilotes, grossetes o com més us agradin. Les passam per farina i les fregim lleugerament, ja que després s’acabaran de coure dins l’aguiat. Reservam.

PUBLICITAT

Dins una sopera, sofregim una ceba ratllada o tallada petitona. Quan comenci a confitar-se, afegim una escudelleta de tomàtiga triturada i continuam sofregint. En tenir el sofregit a punt, salam i abocam un tassó d’aigua.

En bullir l’aigua, és l’hora d’incorporar les verdures que prèviament haurem arreglat. En aquest cas, una pastanaga tallada a daus, una grapada de mongetes planes tallucades i una grapada de pèsols. Podeu posar les verdures que més us agradi o que tengueu més a mà. Deixam coure durant deu minutets, abans de posar-hi les pilotes.

Quan les pilotes siguin dins la sopera, hem de vigilar que quedin tapades de líquid. Per tant, si fos necessari, hi posarem més aigua i deixarem coure per espai de 20 minutets, a foc lent, que faci xup-xup.

Mentrestant pelarem, netejarem, tallarem de cantó i fregirem mig quilo de patates. En ser ben fregidetes, les afegirem a l’aguiat. Remenarem i no dubteu que qualsevol que entri dins la cuina no podrà reprimir un: mmm pilotes! Què són de bones! M’encanten!

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT