RECEPTA DE L’AUTÈNTICA “TARTA TATIN”

325

Eva Remolina / AMIC – Redacció

Una de les receptes més tradicionals de la rebosteria és sens dubte la “Tarta Tatin”. La recepta és originària de França, concretament de la regió de la Vall de Loira i creada, de manera fortuïta per les germanes Tatin, que regentaven un hotel del mateix nom a finals del s. XVIII, principis del s. XIX.

Es tracta d’un dolç molt similar al pastís de poma, ja que coincideix en els seus ingredients, però que difereix en la seva cocció, perquè en aquest cas es fa de manera invertida.

Els ingredients per a cuinar aquestes delicioses postres són:

PUBLICITAT

– 5 o 6 pomes tipus Golden.

– 140 g de sucre.

– 150 g de mantega.

– Massa brisa.

La seva preparació és senzilla:

El primer que hem de fer és pelar, llevar els cors i tallar en vuitens les pomes.

En una olla, fonem la mantega. Un cop fosa, li incorporem el sucre, a foc lent a fi que caramel·litzi. Si l’olla que utilitzem no és apta per al forn abocarem el caramel en un motlle de pastís.

Sobre la capa de caramel, col·locarem totes les pomes i ficarem al forn durant uns 30 minuts a 180 graus centígrads.

Transcorregut aquest temps, estenem sobre les pomes la massa brisa, procurant que les vores quedin ben introduïts en la mescla, i tornarem a enfornar una altra mitja hora.

Girarem el recipient, i traurem del motlle.

La servirem calenta o temperada, per sí sola, o acompanyada de nata o crema de vainilla.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT