REBOMBORI ENTORN A LA INSTAL·LACIÓ D’UN PUNT DE RECICLATGE A PLAÇA

732
La crisi del coronavirus va aturar les especulacions sobre el tancat de Plaça. Aquests dies s'ha sabut que acollirà un punt de reciclatge i s'ha destapat la capsa dels trons.

Mesos després d’haver tancat amb panells de fusta el solar que fins no fa gaire va ocupar el quiosc de Gelats Valls a la Plaça, s’ha sabut que l’Ajuntament hi instal·larà un punt de reciclatge d’ús reservat per a grans productors del centre històric de Pollença i la notícia ha alçat polseguera. Part de l’oposició com molts dels comerciants de la zona, s’han posicionat totalment en contra. De fet, demanats al respecte, restauradors i botiguers de la plaça del Mercat i plaça Major han coincidit en què és una vergonya que s’instal·li una zona de contenidors just al mig del poble, quan la tendència general és treure’ls dels nuclis. A més a més, han criticat l’estètica, “per molt que folrin els taulons amb fotografies antigues, és i serà un nyaro” ha dit un, i han destacat que, per molt net que ho duguin, allà dins sempre hi haurà contenidors la qual cosa farà ques es desprenguin males olors i també que s’hi concentrin insectes. I, finalment, obligarà als comerciants de més enfora a dur els contenidors fins aquest indret, sense que això impliqui que no es faci la recollida selectiva als particulars que es continuarà fent ben igual que fan ara.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha explicat que els grans productors de vidre, paper i envasos de la zona empedrada “tendran dos contenidors de cada fracció i quan deixin el contenidor ple, agafaran el contenidor buit de dins aquest punt verd”. Per poder dur a terme aquest intercanvi de contenidors, els negocis “disposaran d’una clau per obrir i tancar”, ha dit el batle Cifre Ochogavia.

Respecte el projecte d’embelliment d’aquest espai amb la instal·lació de mobiliari urbà i un aparcament de bicicletes, entre altres millores previstes en aquest indret, Cifre Ochogavia ha apuntat que “fa dos anys d’això i, com altres projectes d’aquells pressupostos, no foren desenvolupats per l’anterior consistori”. Això no obstant, ha afegit que tenen intenció d’instal·lar-hi un aparcabicis.

El projecte d’embelliment d’aquest espai situat entre la plaça Major i la del Mercat formava part dels pressupostos participatius de 2018. La proposta, pressupostada en 35.000 euros, va aconseguir 148 vots.

PUBLICITAT

Des de l’oposició, Unides Podem recorden que “vàrem demanar al darrer Plenari sobre aquest assumpte i ens varen respondre que els bicicleters estaven comanats. Esperem es vagi complint amb la proposta sencera. Per contra, no es va comentar res d’aquest espai de reciclatge per bars de la Plaça”. En aquest sentit, apunten que “pot ser la mesura és positiva per facilitar que els negocis puguin reciclar. El que no resulta gens clar és que l’emplaçament sigui el més adequat. La regidora delegada d’EMSER s’hauria de replantejar la ubicació d’aquest espai”.

Per la seva banda, Junts Avançam també considera que “l’entorn de la plaça Major s’ha de preservar i millorar, per aquesta raó exigim la retirada immediata de les fustes col·locades al costat de la illeta de baix de la Plaça”.

A més a més, manifesten “la necessitat de donar compliment als compromisos adquirits amb els pressuposts participatius i que s’executi el projecte que es va aprovar que havia d’adequar el solar amb un adoquinat de pedra igual que la resta dels carrers envoltant el casc antic, amb la col·locació d’uns bancs per seure, unes jardineres i uns estacionaments per a bicicletes”.

Junts Avançam aprofita l’ocasió per apuntar que “després d’un any de govern de dretes a l’Ajuntament de Pollença, lamentam la paralització tant de la millora d’aquest solar, com de no haver impulsat durant el passat hivern la reforma dels edificis de la pescateria i antic quarter, com l’empedrat del carrer Càrritx tal i com estava projectat”. A l’hora que afirma que “la imatge que promou aquest govern de la Plaça, no és la imatge respectuosa amb el patrimoni històric que el poble de Pollença es mereix”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT