QUI VOL COMPRAR L’HOTEL FORMENTOR?

1268

Segons va publicar aquest dissabte la revista d’economia Cinco Dias, vinculada al diari El Pais, el fons inversionista Emin Capital ha arribat a un acord amb el Grup Barceló per comprar l’històric Hotel Formentor. Segons la publicació, el valor de la transacció supera els 100 milions d’euros i, una vegada realitzada, l’Hotel passaria a ser gestionat per Four Seasons Hotels and Resorts. D’altra banda, l’endemà d’haver-se publicat aquesta informació, fonts oficials de Barceló Hotels desmentiren al Diario de Mallorca la venda de l’hotel i es limitaren a declarar que estan “analitzant ofertes”. A més, confirmaren que la pròxima temporada turística continuaran gestionant l’Hotel Formentor amb la marca Royal Hideaway.

Emin Capital i Four Seasons

Emin Capital és un grup gestor de capital risc (private equity) ubicat a Andorra i liderat per Jordi Badia Llorens, i maneja capital provinent de diverses fortunes. El seu objecte social és l’adquisició d’immobles per a la seva rehabilitació i arrendament. Entre altres operacions, Emin Capital va tancar el 2013 un acord amb Aigües de Barcelona per adquirir la Torre Glòries (abans coneguda com Torre Agbar) i reconvertir-la en un hotel de luxe de la marca Hyat. Aquesta operació havia de tenir un cost de 150 milions d’euros, però finalment no es va materialitzar degut a la moratòria de l’Ajuntament de Barcelona per concedir noves llicències turístiques.

Torre Glòries de Barcelona

Four Seasons Hotel és un grup d’hotels amb seu a Canadà que actualment és propietat, entre d’altres, de Bill Gates, fundador de Microsoft, i del príncep Al Waleed, de la Família Reial Saudita. El grup hoteler gestiona més de 120 hotels a llocs com el Carib, Nord Amèrica, Egipte, Japó, Tailàndia, Emirats Àrabs, Turquia, Xina, Malaysia, Maldives… Aquest 2020 la companyia obrirà al públic el primer hotel a Espanya, serà l’hotel Four Seasons Canalejas. Aquest hotel ja accepta reserves a partir de mitjans maig, i l’habitació més barata val 750 euros la nit. D’altra banda, l’any passat Four Seasons es va fer amb una finca de més 400.000 metres quadrats a Marbella per construir un altre complex de luxe.

Nou Hotel Four Seasons a Madrid, obert a l’antic Palau de la Equitativa

L’Hotel Formentor

L’Hotel Formentor va ser construït l’any 1929 per l’argentí Adan Diehl i el 2006 el Grup Barceló el va comprar un 63 per cent de l’hotel a la família Buadas per 36 milions d’euros. Poc després, Barceló es va fer amb el 27 per cent restant per 15 milions d’euros més. L’Hotel Formentor actualment compta amb 127 habitacions a més de diverses residències en un terreny de 1.200 hectàrees.

PUBLICITAT

No es podrà ampliar l’Hotel Formentor

El dilluns el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, va reconèixer davant els micròfons de Radio Pollença que molts possibles compradors s’han acostat a l’Ajuntament per avaluar les diferents actuacions que es podrien fer al complex hoteler. Segons va declarar Cifre Ochogavia, la normativa urbanística permetria una reforma, però no una ampliació de les instal·lacions. Tot i que segons la fitxa urbanística l’hotel es podria ampliar fins a les 350 places, Cifre Ochogavia va assegurar que “no hi ha la possibilitat de fer l’ampliació que marca la fitxa per la falta de planejament urbanístic i la falta d’actuacions pel que fa a la dotació de serveis.”. També creu que l’hotel fa anys que necessita una millora i que seria una bona notícia que un grup tan emblemàtic com Four Seasons el volgués comprar. També creu que és necessari mirar pels treballadors de l’hotel i, per això, diu que ha consultat al Grup Barceló la situació de l’hotel i li han confirmat que la pròxima temporada tornarà a obrir les portes com Formentor, Royal Hideaway Hotel.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT