QUI SÓN AQUESTS ÉSSERS QUE DEAMBULEN PEL CALVARI?

2558
Entre 25 i 30 figures ocuparan l'escalonada del Calvari aquest estiu

Des d’ahir, alguns pollencins han estat sorpresos per uns éssers gegantins que deambulen pel Calvari, tant a l’escalonada com a l’esplanada de davant l’esglesiola. És clar que, si més no a Pollença, tothom sap que són escultures de l’artista Joan Bennàssar, polifacètic creador d’estil ben definit.

Empesos per la curiositat, hem volgut anar a veure-ho amb els propis ulls i hem coincidit amb l’artista que dirigeix un muntatge que s’allargarà durant un parell mallorquí de dies i que tendrà continuïtat a l’església del Convent, però, d’això, en ser el moment, ja en sabrem coses. L’únic que podem dir és que “la covid-19 m’ha fet fer algunes modificacions”, ha dit Bennàssar.

Es tracta d’un projecte personal a llarg termini que Joan Bennàssar ha decidit accelerar a causa de tot el que ha passat. “Fa tan sols una setmana ni tan sols sabia que aquest projecte sortiria endevant” comenta Bennassar que, fa pocs dies va acordar amb ajuntament i Museu col·laborar per treure-ho endavant. Ara, aquesta exposició ocuparà l’espai que cada any ocupava l’exposició de l’estiu a l’esglesia del Convent, i que ara havia quedat sense programar a causa de la crisi sanitària. De fet, “l’any 1999, vaig fer una sèrie de músics que es varen veure al Claustre de Sant Domingo coincidint amb el Festival. Les instal·lacions començaren l’any que va venir al davant i a l’Església”.

Ahir començaren a muntar, avui continuen descarregant escultures i muntant-les pel Calvari. Una vegada inaugurada, la instal·lació de Joan Bennàsar es podrà visitar durant tot l’estiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT