QUEIXES DEL PERSONAL DE NETEJA DE LA RESIDÈNCIA

771

En nom del personal de neteja de la Residència de Persones Majors de Pollença, han enviat un comunicat de premsa que diu així:

“En aquest temps de pandemia, a les treballadores de neteja, menjador i bugaderia de la residencia se’ns demana que no baixem la guardia, però ens trobem en una situació insostenible.

Actualment, de les set treballadores, dues estan de baixa i un d’aquests llocs no s’ha cobert. Això provoca que s’ajunti aquesta baixa amb les vacances i dies lliures de les altres companyes, per lo qual hi ha dies que només som dues treballadores per cobrir tot el dia. Una fa horari normal de 7 a 14:30 i l’altre fa horari xapat de 9:30 a 14 i de 18:30 a 21:30,

Els dies en què passa això, aquestes dues treballadores s’han d’ocupar de la neteja dels dos edificis, els dos menjadors i la roba de residents i de la residència (llençols, uniformes, tovalloles, etc.). A més, la que es troba en el torn del capvespre ha d’escalfar el sopar si la cuinera té lliure o vacances. Per lo que no es pot procedir a la desinfecció que en aquests moments se’ns demana.

Hem posat de manifest el nostre malestar a direcció i hem demanat reunions, però no hem rebut resposta. Per tant, sol·licitem l’ajuda urgent del comitè d’empresa per solucionar la situació, ja que la salut de les treballadores està en risc. De fet, moltes ens hem de medicar per poder anar a la feina

Estem disposades a convocar una vaga, anar a inspecció de treball i comunicar-ho a la premsa si és necessari per tal d’acabar amb aquesta situació d’abús”.

Des de l’Ajuntament

La delegada de Benestar Social de l’ajuntament de Pollença, Francisca Cerdà Nadal, ha assegurat “a mi, personalment, no m’han dit res” d’aquesta circumstància. No obstant això, ha reconegut que “ara mateix, la situació és molt complicada, perquè hi ha moltes baixes de treballadores que bé estan una mica constipades o han tengut contacte amb algun positiu per coronavirus i, per responsabilitat, van al metge. Com que fan feina a la Residència, els fan una PCR i han d’estar tres dies de baixa si el resultat és negatiu. A aquest fet, s’hi afegeixen aquelles dones que estan de vacances i, per damunt de tot, que ens falta una dona de neteja”.

La mateixa Cerdà Nadal ha explicat que “hi havia dues baixes, una s’ha cobert amb una dona que estava al borsí i l’altra no està coberta, però, des de dimarts passat, tenim la sol·licitud feta a Eurothin per cobrir-la. És més n’hem demanada una altra de reforç. Ahir mateix, ens varen dir que havien trobat una persona per cobrir la baixa, però s’ha de fer la prova PCR per descartar que sigui positiu, o sigui que, anant bé, d’aquí tres dies potser es pugui incorporar”.

PUBLICITAT

Cerdà Nadal ha insistit en què l’Ajuntament té moltes dificultats per poder contractar personal. És més, durant aquests mesos, l’Ajuntament va cedir-los una netejadora, “però ara aquestes dones fan falta a les escoles per l’inici del curs”, ha afirmat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT