QUÈ FEIA AVUI UNA ORELLA FENT CUA PER PUJAR A UN BUS AL PORT DE POLLENÇA?

1746
Foto: Josep Mercer

Avui de matí molts molleros han vist com una persona disfressada d’orella gegant feia cua per pujar a un bus a l’estació del Port de Pollença, situada al costat del poliesportiu. A més, hi havia càmeres gravant i equips d’il·luminació.

En realitat tot forma part del rodatge d’un espot del Govern de les Illes Balears relacionat amb el nou servei de busos que dia 1 de gener començarà funcionar per tota l’illa. A partir d’aquesta data 223 busos nous començaran a circular per tots els municipis de l’Illa. El 97% d’aquests vehicles funcionaran amb gas natural comprimit (198), mentre que els altres seran elèctrics o híbrids (electricitat-gas natural o electricitat-dièsel). Això sí, els busos de les línies que passen per Pollença i el Moll continuaran sent dièsel durant tot l’any.

Aquests nous busos formen part de la nova concessió del transport públic per carretera que va començar a principi de 2020 i que a més de nous vehicles implica un augment d’un 50% en les freqüències i un canvi en les tarifes amb targetes moneder que premiarà als usuaris habituals.

Aquesta nova flota de vehicles s’ha fet en compliment de la Llei de Canvi Climàtic, segons la qual s’ha de retirar el dièsel i usar un màxim de vehicles elèctrics per al transport públic.

PUBLICITAT

A la presentació d’aquesta nova flota, el Director General de Mobilitat, Jaume Mateu, va explicar que no ha estat possible posar un 100% dels busos elèctrics pel fet que la seva autonomia no és suficient per a les línies de llarg recorregut.

Pel que fa al motiu pel qual una orella gegant volia pujar a un d’aquests busos, pot ser tingui relació amb que tots els busos estaran dotats de noves tecnologies com sensors de detecció de vianants i ciclistes, sensors detectors de canvi de carril, detectors de fatiga al conductor i, fins i tot, hi haurà un sistema que no permetrà al conductor arrancar el vehicle si ha consumit alcohol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT