QUÈ ÉS AIXÒ DE WEBINAR?

405
Il·lustració de l'Electorium parvum seu breviculum

Ahir migdia, a través de la plataforma Zoom, un grup de pollencins, entre ponents i assistents, participaren en un webinar sobre turisme. Per a alguns, el terme webinar deu formar part del seu vocabulari habitual. En canvi, molts altres es deuen demanar què és això.

El terme no surt al diccionari de la llengua catalana ni tampoc consta entre els neologisme que l’Institut d’Estudis Catalans es plantegi incloure properament. I és que, en català, ja existeix dues formes per dir webinar sense haver de recórrer a l’anglès i és seminari web o seminari en línia.

Al Termcat, de fet, parlen de webinar com a seminari web, o sigui “seminari multimèdia, interactiu i accessible en línia, que es pot seguir, en directe o en diferit, a través d’un web. En trobareu de temàtiques i característiques ben diverses”.

El mateix servei de terminologia Termcat apunta que, tant seminari web com seminari en línia són formes sinònimes, transparents semàticament. A més a més, destaquen que “qualsevol persona pot interpretar-ne el sentit amb tota facilitat”.

PUBLICITAT

Per tant, és recomanable dir seminari web o seminari en línia, a usar l’equivalent anglès webinar, entre altres raons, perquè és més fàcil interpretar-ne el significat que, al cap i a la fi, la funció del llenguatge és entendre’s.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital