QUART DIA: OCELLS, EINES I CAMPANES. RUTINA ENTRE QUATRE PARETS

351

Enmig del silenci, s’aprecien el cant dels ocells, les eines de picapedrers, sobretot, però també d’algun mecànic i pocs més oficis sonors, i les campanes de la Parròquia que, cada migdia, fa “el toc de l’Àngelus en memòria i pregària de tots els afectats i professionals que lluiten contra el virus i les seves conseqüències”, tal i com assenyalen al Facebook de les Parròquies de Pollença.

La rutina comença a prendre forma entre quatre parets. Canvi d’hàbits, sovint en espais reduïts: fer exercici, conviure, entretenir-nos i, sobretot, una altra manera de treballar són els reptes d’aquest present difícil que ha obert la porta a la reflexió sobre un sens fi de realitats: passat, present i futur, quin tipus de persones som, en quina societat vivim… què està passant?

Centre de Salut

Des del Centre de Salut de Pollença, destaquen que, des d’ahir 17 de març, es renovaren automàticament els tractaments farmacològics per un termini de dues setmanes. O sigui que els pacients crònics que segueixen tractaments mèdics que els caducaven, no han d’anar al Centre de Salut per fer les receptes, sinó que poden anar directament a la farmàcia a cercar les medicines. En cas de dubte, es recomanable demanar a la farmàcia abans d’anar al Centre de Salut.

Per la resta, tot va bé. Se segueixen les noves rutines: circuïts i poca cosa nova dins l’excepcionalitat.

PUBLICITAT

Policia Local

Des de la Policia Local, senyalen que ahir no es va produir cap fet destacable ni hagueren de fer cap intervenció relacionada amb la pandèmia.

Espiritualitat

L’equip de les Parròquies de Pollença informava a través de les xarxes socials sobre les determinacions adoptades seguint les recomanacions del Bisbat de Mallorca per a una millor atenció pastoral aquests dies de confinament. Si fa no fa són aquestes:

– Cada dia, a les 10 hores i a porta tancada, es diu missa a les parròquies de Pollença i del Port. Al Port, es diu a la capella del Santíssim i a Pollença, a la de Sant Sebastià els dies feiners i a l’altar major els diumenges. En el moment de començar les misses, toquen les campanes per a qui es vulgui afegir espiritualment a la celebració i, “com s’ha anat fent des de temps remots, cada dissabte es cantarà la Salve a la Patrona per a que ens lliuri d’aquests “nous perills””.

– Cada dia, després de la missa i fins a les 12 hores, tant al Port com a Pollença, “les parròquies restaran obertes per a que qui en tengui necessitat pugui pregar davant el Santíssim o rebre el sagrament de la reconciliació”.

– Cada dia, a les 12 hores, “així com recomana la CEE, es farà el toc de l’Àngelus en memòria i pregària de tots els afectats i professionals que lluiten contra el virus i les seves conseqüències”.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, va dictar un BAN fent-se ressò de les noves mesures de sanitat mortuòria arran d’haver decretat l’estat d’alarma per la COVID-19.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT