QUARANTA-VUITÈ DIA: “NO SABEM A QUÈ ATENDRE’NS”

465
Un toc d'humor per començar el Dia de la Mare. El Punt i seguit... dels germans Ramon i Xisco Provençal.

Ahir, 2 de maig, quaranta-vuitè dia de confinament, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va avançar detalls sobre com serà la Fase 1 de desconfinament. Entre les mesures que s’adoptaran a partir de l’11 de maig, destaca que les terrasses de bars i cafeteries es podran ocupar fins al 50 per cent i no el 30 per cent com havien apuntat fins ara. En aquest sentit, el batle de Pollença va qualificar la decisió com a “una sorpresa, perquè no sabem a què atendre’ns. Supos haurem donar autoritzacions provosionals”.

Tant el matí com entrada de fosca, molts foren els pollencins que triaren el Puig com a destí de la primera sortida després de 46 dies confinats.

Primer dia de desconfinament: molta gent, sense incidències

En el primer dia de desconfinament general, al municipi de Pollença, es va veure molta gent pels carrers, però no hi va haver incidències destacables. Es respectaren les franges horàries pautades per l’edat i els distanciaments socials es mantingueren. Tot i amb això, la Policia Local va haver de posar tres denúncies per incompliment del decret d’estat d’alarma.

Avui, dia de mercat a Pollença, la jornada ha començat bé, sense incidències. Com s’ha fet des de l’inici de l’estat d’alarma, el mercat domincal es fa a la plaça de ca les Monnares per garantir les distàncies i només es venen productes d’alimentació.

A partir de demà, 4 de maig, Pollença entrarà en la Fase 0 de desconfinament. Tot i amb això, des del Govern espanyol, avancen mesures que corresponen a la Fase 1 que ha de començar, si la corba de contagis va segons les previsions, l’11 de maig. Durant aquesta fase 1, es permetran reunions de fins a 10 persones, de dins i fora del nucli familiar, tant a domicilis particulars com a terrasses.

PUBLICITAT
Les temperatures estiuenques i el poc trànsit de vehicles a motor condiden a pares i fills a sortir al carrer en bicicleta.

Preparats per a la nova reestructuració

Des del Centre de Salut, on demà comencen amb una reestructuració nova, tot va anar bé en el dia d’ahir. Cal advertir que no es pot anar directament al Centre de Salut, sense abans haver telefonat.

En el conjunt de les illes Balears, durant les 24 hores prèvies a les 11’46 hores d’ahir 2 de maig, s’havien produït 8 nous casos de coronavirus i 4 defuncions. Per tant, el nombre de casos des que es va detectar la pandèmia a les illes Balears és ja de 1.902, dels quals 197 han mort i 1.268 han superat la malaltia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT