QUARANTA-UNÈ DIA: ALTA HOSPITALÀRIA PER A LA PACIENT AMB CORONAVIRUS

1144
Un nin que viu al centre de Pollença poble o un nin que viu al centre del Port podrà fer passejos per dins l'area emmarcada pels cercles.

Ahir, 24 d’abril, quaranta-unè dia de confinament, va rebre l’alta hospitalària la pacient pollencina que estava ingressada per coronavirus. Aquest era l’únic cas actiu de Covid-19 que hi havia al municipi, on des que s’inicià la pandèmia hi ha hagut cinc casos, un dels quals ha estat exitus. 

Des del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero avança que “als hospitals, començaran fase 1 de desescalada la setmana que ve. Nosaltres la setmana que ve seguirem igual”, però anuncia canvis a partir de maig. Per tant, durant tota la setmana que ve “ens aniran informant de com ho farem i ho anirem adaptant a cada Centre de Salut”, comenta. Alhora que assegura que hauran de mantenir les cridades telefòniques i els dos circuits d’atenció, respiratori i no respiratori. Sigui com sigui, la planificació amb detall arribarà durant la setmana que ve.

En el conjunt de les illes Balears, durant les 24 anteriors a les 12 hores del migdia del 24 d’abril, s’havien produït 4 decessos per coronavirus, 17 nous contagis i 21 altes. Per tant, el balanç de la pandèmia per Covid-19 és de 1.878 casos dels quals 172 han estat exitus i 1.081 s’han recuperat. 

L’illa amb major casos de coronavirus és Mallorca, on hi ha 348 persones hospitalitzades de les quals 56 són a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i altres 477 són ateses per Unitats Volants d’Atenció a la Covid-19 (UVAC).

PUBLICITAT
Els dies 22 i 23 d’abril, al Saló d’Actes del Club Pollença, els pollencins donaran sang guardant la distància social i les mesures de protecció pertinents per evitar els contagis de coronavirus.

Desinfecció de pàrkings i zones verdes

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha informat que avui es realitzarà una desinfecció a pàrkings i zones verdes del municipi. Aquesta desinfecció serà realitzada per part de voluntaris.

Per altra banda, ha avançat que, a partir de dilluns, reorganitzaran el servei de neteja urbana.

Finalment, la Policia Local ha informat que ahir no varen haver de posar cap denúncia per incompliment de l’estat d’alarma per la Covid-19. En aquest sentit, l’advocat del Port, Carlos Ayerra, es va oferir a assessorar gratuïtament aquelles persones a qui els hagin fet una proposta de sanció i no estan conformes amb la falta denunciada per l’autoritat. Per a més informació, contactau amb ayerraoto@yahoo.es 

Els infants podran sortir a partir de demà

A partir de demà, diumenge 26 d’abril, entre les 9 del matí i les 9 del vespre, els infants menors de 14 anys acompanyats d’un adult podran sortir de casa per fer un passeig o activitat física a l’exterior durant una hora i no més lluny d’un quilòmetre a la rodona de casa. 

Sobre les sortides dels infants, el batle Cifre Ochogavia ha comentat que, “demà, hi pot haver un caos, ja que encara estam sense la normativa” que ha de regir aquests passejos familiars.

Ahir, puntinformatiu.com, apuntava com poden ser les sortides. Avui, facilitam una eina de Google que pot ser-vos útil per calcular fins on podeu arribar durant aquests passejos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT