QUARANTA-TRESÈ DIA: VIDA ALS CARRERS

467
La plaça dels Seglars amb nins i el Calvari de fons. Foto: Biel March.

Ahir, 26 d’abril, quaranta-tresè dia de confinament, la vida va retornar els carrers amb els nins i les seves veus que omplien el silenci de tantes jornades tancats a casa.

Sobre aquest principi de desconfinament amb noves normes per sortir al carrer, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, comenta que, al municipi, no es produïren grans incidències. Sí que es va notar una major afluència, però no una cosa exagerada, de gent pels carrers, més al Port que a Pollença, ja que “feia bon dia i la gent va anar per al passeig i per la platja”.

A partir d’avui es prenen mesures de desinfecció a zones d’esbarjo com la plaça de ca les Monnares o la plaça Major, també tenen previst adequar la zona de can Sionet i altres llocs, que són zones verdes públiques, perquè els nins puguin anar-hi amb garanties, ja que no poden accedir als parcs. En aquest sentit, el batle Cifre Ochogavia insisteix en què “la gent ha de ser responsable, perquè és impossible que la Policia i la Guàrdia Civil pugui controlar tothom”.

La Policia Local, de fet, apunta que tot va ser tranquil i que la sortida dels infants va anar bé. Tot i amb això hagueren de fer alguns avisos.

PUBLICITAT

Finalment, avui se celebrarà una junta local de seguretat i “sabrem què opina la Guàrdia Civil al respecte i, també, com hem d’actuar en comú aquestes dues setmanes que ens queden”, ha apuntat el batle Bartomeu Cifre Ochogavia.

Proves a la Residència de Pollença i a Prodis

Ahir, diumenge 26 d’abril, es varen fer proves de Covid-19 als usuaris i al personal de la Residència de Sant Domingo, així com també a la delegada de Serveis Socials i al batle de Pollença. En aquest sentit, el batle Cifre Ochogavia avança que tendran els resultats aquesta setmana i això ens donarà tranquil·litat tant als treballadors com als residents i a les seves famílies”.

També ahir es varen fer analítiques als usuaris i personal de Prodis.

Durant aquesta setmana, el personal sanitaris i no sanitaris del Centre de Salut anirà a la Covid express, perquè els facins les proves.

A les 11’36 hores, d’ahir 26 d’abril, s’havia registrat el nombre més baix de contagis des de l’inici de l’estat d’alarma: 10 contagis i 1 defunció. De manera que, amb el que va de pandèmia, a les illes Balears. s’han produït 1.917 casos de coronavirus, 175 defuncions i 1.123 nous contagis.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital