QUARANTA-TRESÈ DIA: DIMECRES SENSE AIGUA A POLLENÇA

849

Ahir, dilluns 27 d’abril, quaranta-tresè dia de confinament, els infants tornaren alegrar la vida del poble, on la tranquil·litat va tornar ser la dominant. Per a demà, l’Ajuntament anuncia una tallada d’aigua a tot Pollença poble pel canvi d’unes vàlvules a la canonada general.

Tall d’aigua a Pollença

Demà, dimecres 29 d’abril, entre les 7 i les 15 hores, Pollença poble no rebrà subministrament d’aigua potable per mor d’unes obres de renovació de la xarxa.

Segons ha explicat el batle, Bartomeu Cifre Ochogavia, aquest canvi de vàlvules es davant el Lleó, en un “punt on conflueixen la canonada general que ve de Ternelles, que dona aigua a tot el poble, i que es sectoritza en dues: una que va cap a la zona més baixa i l’altra que va cap a la zona més alta de Pollença”. Es tracta de “dues vàlvules molt velles que perilla que es trenquin o s’atasquin. Per això, s’han de canviar”, explica Cifre Ochogavia. A més a més, aquestes obres “afecten tot un sector i hi ha un tub d’una mida que ja no es fa i s’ha d’adaptar. Per tant, es farà tot el possible per arreglar-ho amb el mínim temps possible, perquè afecta tot el poble”, ha avançat el Batle.

Els nuclis urbans del Port i de Sant Vicenç no es veuran afectats per aquest tall de subministrament d’aigua.

PUBLICITAT

Per la seva banda, la Policia Local de Pollença va posar una denúncia per incompliment de l’estat d’alarma i hagué de mediar en un petit incendi en un domicili del poble. Tot i que varen haver de venir els bombers per sufocar les flames iniciades en el tub d’una ximeneia, cap de les persones que viuen a la casa es va veure afectada per la inhalació de fum.

Les proves de seroprevalència es faran al PAC

Les proves per a l’estudi de seroprevalença del ministeri de Sanitat que es realitzaran a 4.934 persones de les Illes Balears es faran a Atenció Primària. O sigui que una part d’aquestes proves es faran al PAC de Pollença, on “aquesta setmana es farà formació en com realitzar els diferents tipus de test a les nostres infermeres”, ha apuntat la coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero.

Allò que desconeixen és qui avisarà les famílies que s’han de fer les proves, cosa que ha duit a terme l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’estudi de seroprevalència és per saber el nombre de persones que presenta anticossos de coronavirus. En principi, està previst fer tres tongades d’analítiques, amb 21 dies de diferència entre elles, per seguir l’evolució dinàmica de la malaltia.

Un dia més, el Centre de Salut de Pollença no va atendre cap presumpte cas de SAR-CoV 2 durant les darreres 24 hores.

En el conjunt de les illes Balears, ahir 27 d’abril, a les 11’40 hores, s’havien produït 5 nous contagis de coronavirus, 4 defuncions, dues de les quals a residències de terceres edats, i 13 persones havien rebut l’alta. De manera que, amb el que va de pandèmia, les illes Balears han registrat 1.859 casos de covid-19, 179 defuncions i 1.136 curats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT