QUARANTA-NOVÈ DIA: 5 DENÚNCIES I ADVERTÈNCIES PRÈVIES A LA FASE 0

594
Ahir, es va celebrar mercat dominical a la plaça de ca les Monnares amb gran afluència de gent, just l'endemà d'haver relaxat les mesures de confinament.

Ahir, 3 de maig, quaranta-novè dia de confinament, la Policia Local va haver de fer 5 denúnicies i diverses advertències per incompliment de l’estat d’alarma. Amb aquests incompliments, es va tancar la darrera jornada abans de la Fase 0 que ha començat avui 4 de maig.

Per a avui, com s’ha informat aquests dies passats, es reprèn l’activitat als locals comercials de dimensions menors de 400 metres i amb cita prèvia, així com també el Centre de Salut comença la Fase 0. 

Per altra banda, les Parròquies de Pollença anuncien com reprendran l’activitat a partir de l’11 de maig, quan Mallorca entrarà en la Fase 1 de desconfinament.

Finalment, avui es retiraran 3 vaixells que el temporal Glòria va treure, al Port de Pollença.

PUBLICITAT

5 denúncies i advertències

La Policia Local de Pollença ha informat que ahir varen haver de posar 5 denúncies per incompliment de l’estat d’alarma. A més a més, coincidint amb el mercat dominical, varen haver d’avisar diverses persones, perquè anaven a comprar de dues en dues. En aquest sentit, des de la Policia Local, recoden que, excepte els passejos que s’han d’efectuar dins les franges horàries marcades, les activitats s’han de fer individualment.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha informat que l’empresa contractada per Costes vendrà a retirar els 3 vaixells al Port. Els retiraran pel carrer Bocchoris i, des de l’Ajuntament, estaran pendents i vigilants.

Finalment, al Centre de Salut, on avui també entren a la Fase 0, la jornada d’ahir es va desenvolupar sense novetats sobre coronavirus.

En el conjunt de les illes Balears, durant les 24 hores prèvies a les 11’27 hores d’ahir 3 de maig, s’havien produït 6 nous casos, cap defunció i 16 altes. De manera que, des que es va iniciar la pandèmia, s’han doant 1.908 casos de coronavirus dels quals 197 han mort i 1.284 han superat la malaltia.

Fase 0

Des de dissabte 2 de maig, es permet l’activitat esportiva al carrer per a majors de 14 anys, que ja ho podien fer des del 26 d’abril. Tanmateix, però, la Fase 0 no ha començat de manera efectiva fins avui, dilluns 4 de maig.

Ahir capvespres, el Govern espanyol va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) les mesures a seguir tant per a treballadors com per a clients dels locals i establiments que poden reprendre l’activitat avui.

A grosso modo, el text apunta que poden obrir locals i establiments menors de 400 metres, amb cita prèvia. Aquests locals han de diposar de gel desinfectant a l’abast dels clients i han de seguir unes mesures de seguretat tant per a clients com per a treballadors. En aquest sentit, s’apunta la neteja d’elements com manetes, cistelles, penjadors, carretets… i també la desinfecció dels locals dues vegades al dia, que en certs casos pot ser més estricte. Pel que fa als uniformes, s’han de rentar cada dia amb un programa d’entre 60 i 90 graus de temperatura.

A partir d’avui, també poden obrir les llibreries, els arxius i restaurants i cafeteries que facin menjar per endur.

Qui faci ús del transport públic, obligatòriament ha dur mascareta.

Si voleu més detalls sobre aquesta fase 0, podeu consultar el BOE d’ahir, 3 de maig, a través del següent enllaç.

Carta de desconfinament de les Parròquies

A través d’una carta de desconfinament adreçada als feligresos, els rectors de les parròquies de Pollença, Mossèn Francesc Vicens i Mossèn Danilo de Urzeda avancen com funcionaran a partir del dia 11 de maig.

Segons el text de les Parròquies, les mesures que aplicaran sorgeixen dels documents de la CEE i del Bisbat de Mallorca, adaptades “a la nostra realitat pollencina”, apunten.
El dilluns dia 11 de maig, es reobriran les parròquies per al culte, o sigui cada es reprendran les misses diàries tant a la Parròquia de Pollença com a la del Moll, però no als altres temples, “que són massa petits per a garantir la separació d’1,5m entre cada un”, especifiquen.

Els horaris de missa seran els següents:
– De dilluns a divendres: 10h, tant a Pollença com al Port de Pollença
– Dissabte: 18.30h al Port de Pollença / 20h a Pollença
– Diumenge: 10.30h al Port de Pollença / 12h a Pollença
Per a l’assistència a missa, serà obligatori l’ús de mascaretes. Només es
podrà entrar pel portal major que tendrà les portes obertes per no haver-les de tocar i a l’entrada hi haurà productes per desinfectar-se les mans a disposició dels feels. Només es podrà seure als llocs assenyalats a tal efecte, per garantir la separació interpersonal. A més a més, “hi haurà
altres adaptacions litúrgiques que es comunicaran al moment oportú”, senyalen a través de la carta i “no es permetrà el contacte amb les imatges devocionals (Mare de Déu del Puig, Sang, Patroneta, Milagrosa, etc.). La pregària haurà de ser visual o encenent un ciriet, mai tocant la
imatge. El Santíssim s’instal·larà a l’altar major per evitar l’espai restringit que suposen les capelles del Santíssim. A partir de dia 14 es retirarà la reserva del campanar, ja que ara el podrem trobar a les nostres celebracions”, apunten.

A la carta, també comenten que “la celebració de sagraments es regirà per les mateixes directrius que les misses”. Per tant, qui tengui previst celebrar noces, comunions o batejos, ho pot fer en petit grup i respectant el terç d’aforament marcat per la llei.

També seran possibles els funerals, sempre que “es guardi la distància personal i s’eviti tot contacte amb els endolats”.  Això sí, “els funerals es farien a la tarda, a l’horari habitual a cada parròquia”.
A més a més, també apunten que “s’aniran recuperant les diferents activitats pastorals com és la comunió als malalts, confessions o altres activitats”.

Per altra banda, les catequesi i altres activitats de formació, “des de les parròquies consideram que la situació actual no aconsella recuperar-les fins al pròxim curs”. Tot i amb això “si les condicions ho permeten, no descartam organitzar alguna activitat per retrobar-nos abans de
l’inici del nou curs, però ja s’informarà si és possible en un futur”
Finalment, informen que, des de les Càritas parroquials, “seguim atenent a les necessitats de totes aquelles persones que aquesta pandèmia ha colpejat no sols en l’ànim, sinó també en la seva malmensa economia. Tot ho feim en estreta col·laboració amb Serveis Socials de l’Ajuntament de Pollença. Si algú està interessat en col·laborar ho pot fer fent-nos arribar els seus donatius, ja sigui en efectiu com en aliments, a qualsevol de les rectories”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT