QUARANTA-DOSÈ DIA: SENSE NOVETATS NI SANCIONS. ELS NINS RECUPEREN ELS CARRERS

505

Ahir, dissabte 25 d’abril, quaranta-dosè dia de confinament, el municipi de Pollença va viure una jornada tranquil·la, sense novetats ni sancions. Avui, sens dubte, els protagonistes seran els infants que podran tornar sortir al carrer, durant una hora diària entre les 9 del matí i les 9 del vespre, acompanyats d’un adult.

Des del Centre de Salut, com ja es va apuntar ahir, aquesta setmana tot continuarà igual que fins ara. Ara bé, com que als hospitals iniciaran la fase 1 de desescalada, “augmentaran les analítiques, perquè augmentaran les consultes hospitalàries, però no les que nosaltres consideram que s’han de fer, perquè són urgents i necessàries, i que seguirem com fins ara”, ha explicat la coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero.

La Fase 1 al Centre de Salut començarà a partir de l’1 de maig i serà efectiu el 4 de maig. Per això, s’hauran de prendre les mesures pertinents per fer les analítiques amb garanties i seguretat. Per això, aquesta setmana esperen els detalls de la conselleria de Salut per adaptar-los als centres sanitaris del municipi. En qualsevol cas, “a partir del 4 de maig, canviarem alguna cosa de les que estam fent ara, però tot haurà de ser previ telèfon”, ha avançat Valero.

En el conjunt de les illes Balears, ahir es va produir un repunt important de noves infeccions. Després d’uns dies d’estabilitat constant, ahir 25 d’abril, a les 13’17 hores, s’havien produït 29 nous contagis en 24 hores, 2 defuncions i 21 altes amb la qual cosa, des que s’inicià la pandèmia, les illes Balears han registrat 1.907 casos de coronavirus, 174 òbits i 1.102 curats.

PUBLICITAT

Carrers nets per als nins

Ahir, el grup de pagesos i jardiners voluntaris realitzaren una nova desinfecció dels carrers del municipi a la qual afegiren pàrkings i jardins. Per tant, els infants fins a 14 anys que inicien avui l’esperat desconfinament amb sortides d’una hora diària, entre les 9 del matí i les 9 del vespre, i dins una àrea d’un quilòmetre a la rodona des del seu domicili, trobaran els carrers nets.

Aquí teniu una guia amb les normes que regeixen les sortides dels infants durant l’estat d’alarma i també el Butlletí Oficial de l’Estat d’ahir 25 d’abril de 2020, en el qual es recull la normativa aprovada pel Govern espanyol.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, està a l’expectativa sobre “a veure com anirà”. En aquest sentit, opina que “si la gent no és responsable, aquets mes i mig de confinament, no haura servit per tot el que voldríem”. Per això, “vull apel·lar a la responsabilitat dels adults a complir norma”, ha manifestat Cifre Ochogavia.

Per altra banda, ha anunciat que “demà farem junta de seguretat per veure com ha anat” durant la darrera setmana.

Finalment, cal recordar que avui, com cada diumenge, a la plaça de ca les Monnares, hi ha mercat de productes d’alimentació.

El carrer Canonge Llobera a l’actualitat.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT