QUAN I COM COMENÇARAN A VENIR ELS BRITÀNICS A POLLENÇA?

778

Està clar que tímidament, el turisme s’està començant a animar, però a Pollença tenim un handicap que no tenen altres zones. La major part dels turistes que vénen de vacances al municipi de Pollença són del regne Unit, país que precisament està posant més problemes per deixar viatjar als seus ciutadans a les Illes Balears. Per això, el que veritablement interessa als empresaris i treballadors del municipi és saber quan i com podran començar a venir els britànics, dues qüestions que intentarem aclarir als següents paràgrafs.

Ara mateix no hi ha cap classe de turisme britànic a les Balears, donat que el seu govern els pot multar amb quasi 6.000 euros si surten del país sense causa justificada. Això vol dir que ara mateix, si veim turistes xerrant en anglès, probablement, és perquè, o no vénen del Regne Unit, o resideixen aquí o han decidit assumir la multa que els posaran a la tornada.

A partir del dilluns 17 de maig els britànics poden venir, però…

Això serà així fins dia 17 de maig, que serà quan es tornaran a obrir les fronteres del Regne Unit. Però això vol dir que començaran a venir de manera massiva a partir de la setmana que ve? Idò no.

Per a permetre viatjar als seus ciutadans el Regne Unit ha establert un sistema “semàfor” que indica a quins països es permet viatjar (verd), a quins no (vermell), i a quins s’hi pot anar però amb condicions (groc). Aquest protocol és independent del de la resta d’Europa i es regeix per l’índex d’incidència acumulada de contagis als diferents països. L’esperança del sector turístic balear era que aquest semàfor distingís entre les diferents regions d’un país i atorgàs el color verd a les illes, tot i que la resta d’Espanya estàs en un altre color. Idò no ha estat així, el divendres en roda de premsa el secretari de Transports, Grant Shapps, va indicar que només 12 països serien classificats amb el semàfor verd, i Espanya no era un d’ells. A més no es feia diferència entre les regions d’un mateix país. Per tant, les Illes Balears (i també les Canàries), tot i tenir una incidència de contagis realment baixa, quedaven marcades amb el groc a causa de l’alta incidència registrada a altres comunitats com Madrid i el País Basc.

PUBLICITAT

Que vol dir estar marcats amb el groc?

Que les Illes Balears estiguin marcades amb el groc vol dir que els turistes britànics que vulguin venir hauran de superar una sèrie d’entrebancs quan retornin al Regne Unit. Primer s’hauran de sotmetre a una prova de coronavirus abans de tornar, i quan siguin a ca seva hauran de fer deu dies de quarantena. Això sí, la quarantena la podran fer al seu domicili, i no hauran d’estar a un hotel. A més se’ls concedirà l’opció de realitzar un test que els permetria abandonar l’aïllament de forma anticipada el segon o el vuitè dia de la quarantena. Tot i això, el Govern britànic ha desaconsellat als ciutadans viatjar a cap territori marcat amb el groc.
Tot això farà que molts dels que feien comptes venir a les illes entre finals de maig i principis de juliol decideixin anar a algun dels països marcats amb el verd, com Portugal, Israel, Nova Zelanda o Austràlia.

Dia 7 de juny, les Illes Balears tornaran a jugar a la loteria

Dins de la tragèdia per al sector turístic balear, la bona notícia és que el Govern Britànic ha dit que cada tres setmanes es revisarà la classificació per països. Això vol dir que dia 7 de juny les Illes Balears tornaran a estar al bombo d’aquest peculiar sorteig. Des d’aquest dia podria ser que es fes un tractament diferenciat a les Illes i es marquin amb el color verd, o que directament tot Espanya estigui en verd.

Una assegurança COVID per a turistes que es contagiïn

Una de les mesures que pot pal·liar l’efecte del semàfor britànic és la que va anunciar ahir la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol. Segons va explicar Armengol es crearà un “Safety Pack “per als turistes tant nacionals com internacionals que vinguin a les Illes. Aquesta pòlissa cobrirà els costos derivats d’un possible contagi per Covid-19 a les Illes, tant l’allotjament com el desplaçament al seu país en cas que el turista s’hagi de quedar més dies a les Balears.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT