PUBLIQUEN UNA BIOGRAFIA DE LA MARE ALBERTA GIMÉNEZ

202
Estàtua de la Mare Alberta situada a la plaça de ca les Monnares de Pollença

“Alberta Giménez Adrover. Educadora, reformadora i fundadora (1837-1922)” és el títol de la biografia que acaba de publicar l’historiador Pere Fullana, mitjançant El Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG) de Palma.

El llibre aprofundeix en la vida d’aquesta filla Il·lustre de Pollença, fundadora el 1872 de la primera escola de formació de mestres a Mallorca, l’Escola Normal, que es va situar en el Real Col·legi de la Puresa. Alberta dirigeix la Normal durant 40 anys i el centre pedagògic es fa el més rentable de la nació. La Mare Alberta va dirigir aquest centre durant 40 i al mateix temps, per dotar de personal qualificat l’Escola Normal, funda una Congregació religiosa que es dedicarà a la santificació personal per l’ensenyament, la Congregació de les Germanes de la Puresa, estesa per distints continents.

Segons informa el CESAG, el llibre neix d’una iniciativa de l’anterior Superiora general de Puresa de María, Socorros Cabeza, morta el 2017, i del seu Consell. Cabeza va promoure l’inici d’un projecte de recerca sobre la història de Puresa de María i de les seves primeres comunitats i col·legis, que ara es reflecteix en aquesta recerca científica de la vida i obres d’Alberta Giménez.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT