PROTECCIÓ CIVIL AGRAEIX AMB TRES MIL UNA BESADES ELS VOLUNTARIS QUE HAN FET MASCARETES

232
Felisa Fuster.

Protecció Civil de Pollença agraeix la feina dels voluntaris que han confeccionat mascaretes amb tres mil una besades, una per a cada mascareta que han cosit des que s’inicià la pandèmia fins ara, quan està previst que l’ús de la mascareta passi a ser d’ús obligatori en la via pública.

Amb un agraïment tan tendre com sentit, els voluntaris de Protecció Civil també demanen un missatge o comentari vostre per a totes aquelles persones que han invertit una part del seu temps a fer mascaretes. Ho podeu fer a través del següent enllaç de Facebook.

Per altra banda, si vàreu ser dels primers en rebre mascaretes i trobau que són gruixades, podeu contactar amb Protecció Civil i us les canviaran per unes de més fresquetes.

 Mascaretes obligatòries

Amb la intenció de reforçar les mesures per prevenir la propagació de la covid-19, la Conselleria de Salut i Consum està modificant el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació, aprovat el 19 de juny passat. Tot i amb això les noves mesures no s’aplicaran encara demà, com s’havia previst inicialment, perquè s’han d’acabar de perfilar alguns detalls.

PUBLICITAT

Entre les mesures que s’han fet públiques, la resolució estableix l’ús obligatori de mascaretes a la via pública i en els edificis d’ús públic o els serveis d’atenció al públic. S’exceptuen, però, les piscines, les platges i els establiments de restauració en el moment de menjar o beure.

Límits d’aforaments

Així mateix, es fixa la limitació d’aforament a les reunions socials i familiars, com per exemple les festes d’aniversari, que serà d’un màxim de 70 persones a l’exterior i de 30 a l’interior. Pel que fa a noces i altres esdeveniments socials oficials, religiosos o civils, els aforaments poden arribar a 250 persones a fora i 150 a dins. En cas que es produeixi una cerimònia religiosa o civil, tant a l’interior com a l’exterior, la mascareta serà obligatòria per a tots els assistents tot i que es pugui mantenir la distància de seguretat. Durant la celebració, l’ús de la mascareta serà obligatori si no es pot garantir la distància de seguretat, llevat del moment del consum de begudes i aliments.

Igualment, s’amplia a 30 el nombre de persones que poden participar en assajos i actuacions de les corals, però sempre amb l’ús de mascareta i respectant la distància. Quant a les bandes de música, també queda regulada l’activitat i s’estableix l’ús obligat de mascaretes per a tothom excepte per als músics d’instruments de vent.

D’altra banda, s’aixeca la limitació dels torns d’una hora d’ús màxim en els locals d’oci infantil, on els infants poden romandre per temps indefinit.

Se suprimeix el límit d’ocupació dels taxis i, en relació amb els cotxes privats, es manté l’obligació de fer servir la mascareta quan els ocupants no siguin convivents.

Així mateix, es lleva el límit de 25 persones en els centres de formació no reglada.

Per la seva banda, els locals de jocs i apostes han de tancar com a màxim a les dues de la matinada.

La infracció de l’ús obligat i generalitzat de la mascareta se sancionarà amb multes 100 euros.

Mascaretes cosides per la pollencina Malena Ramon.

Evolució de la pandèmia

Segons el Servei de Salut i del Servei d’Epidemiologia, a les Illes Balears hi ha poc més de 130 casos actius i 10 brots actius (8 a Mallorca, 1 a Menorca i 1 a Eivissa). A més, la incidència acumulada de SARS-CoV-2 a 14 dies és de 4,35 per 100.000 habitants (a Espanya és de 9,89) i la incidència acumulada a 7 dies és d’1,57 per 100.000 habitants (a Espanya és de 4,99).

Atesa l’evolució de la pandèmia i atès que s’ha comprovat que la situació en una regió concreta pot canviar de manera sobtada si es produeix qualque brot important, s’ha considerat oportú reforçar les mesures per prevenir la propagació de la covid-19.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT