PROHIBIT REUNIR-SE FORA DEL NUCLI DE CONVIVÈNCIA

2903
Els consellers Pilar Costa i Martí X. March durant la roda de premsa d'aquets matí.

A les mesures anunciades divendres, avui s’hi ha afegit la prohibició de reunir-se amb persones fora del nucli de conviència. Així ho ha apuntat la portaveu del Govern de les illes Balears, Pilar Costa, després del Consell de Govern en què també s’ha decidit ajornar l’entrada en vigor de les restriccions que serà dimecres 13 de gener.

Així mateix, Costa ha precisat algunes excepcions com ara que les persones que viuen totes soles es podran integrar en una unitat de convivència considerada com a única unitat de covivència ampliada. Els menors de pares separats també es poden reunir amb els seus progenitors, i les parelles que no viuen a la mateixa casa, es podran veure. Finalment, també estan exempts de la mesura cuidadors, acompanyants de menors o de persones vulnerables.

En aquestes limitacions, no s’inclouen les activitats laborals, els transports, els centres docents i altres.

Les mesures estaran en vigor fins al 30 de gener. I és que “la pandèmia de la covid està lluny de ser erradicada a les illes, encara que tenim l’esperança de la vacuna”, ha dit Costa. Sense anar més enfora, ara mateix a les illes Balears, hi ha una incidència acumulada a 14 dies de 513’50 casos per 100.000 habitants. A Mallorca, la incidència acumulada és de 617’50 per cada 100.000 habitants.

PUBLICITAT

Des del divendres, s’han donat a conèixer mesures excepcionals com ara la prohibició de celebracions populars, tant públiques com privades, i de totes les activitats que en deriven. I el tancament de bars i restaurants que només podran oferir menjar per endur fins a les 22 hores o menjar a domicili fins a les 24 hores. Els restaurants d’hotels i d’apartaments turístics podran servir exclusivament els clients. També podran funcionar els restaurants integrats a centres sanitaris i els responsables de menjadors escolars.

Tots els establiments han de tancar a les 20 hores, excepte les benzineres i negocis d’alimentació o productes essencials, i les perruqueries, entre altres. Tots han de reduir el 50 per cent de la seva capacitat.

Tal i com ja es va avançar divendres, es prohibeix l’abertura de grans superfícies i establiments de més de 700 metres quadrats. Tampoc poden obrir els spa i els gimnasos. En cas dels esdevenimetns esportius, es prohibeix l’assistència de públic a totes les categories.

Es mantenen els espectacles a teatres, carpes i cinemes amb un aforament del 30 per cent. Es prohibeix menjar-hi.

Bona feina a les escoles

El conseller d’Educació, Martí X. March, ha avaluat el primer trimestre del curs escolar i ha destacat la bona feina feta per les escoles, tant des del punt de vista pedagògic com de control de la pandèmia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT