PRODIS CONSTRUEIX UN NOU HABITATGE SUPERVISAT A LA SEU DE CAN FRANC

637
El nou habitatge es construeix a les antigues golfes de l'edifici de Can Franc

L’Associació Pro-Ajuda a Persones Discapacitades de Pollença (Prodis) ha entrat en una fase de canvis importants destinats tots a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat de Pollença i dels pobles dels voltants. Fa alguns dies que els tallers ocupacionals de Prodis s’han traslladat a les dependències que ocupava antigament la residència de persones majors de Sant Domingo, a causa de les obres importants que han iniciat a la seu de Can Franc al carrer Sant Josep. D’ençà que Prodis va adquirir aquesta antiga casa senyorial l’any 2004 s’hi havien anat fent reformes, com la instal·lació d’un ascensor, rampes o la reforma de la teulada, però cap com la que ara s’ha iniciat.

Amb un pressupost que supera els 400.000 euros, Prodis s’ha embarcat en una reforma que afecta a tot l’edifici, de 425 metres de planta. Sens dubte el més destacable d’aquesta reforma és la construcció al tercer pis d’un nou habitatge supervisat que podrà donar cabuda a 9 usuaris més. Cal recordar que fins ara Prodis comptava amb un habitatge supervisat de 7 places al Port de Pollença, per tant, la construcció d’aquest nou habitatge suposarà un augment d’un 130% de la capacitat de l’Associació de donar una residència i un seguiment de 365 dies l’any a persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra zona dels porxos de Can Franc que s’ha començat a reformar

Les obres, que ja han començat consistiran a convertir el que eren les golfes o porxos de Can Franc, que fins ara s’havien usat com a magatzem, en un habitatge de 3 habitacions dobles, 3 individuals, cuina, sala d’estar i una habitació i bany extra per al monitor. De les 9 places disponibles, 2 seran de respir, per albergar temporalment usuaris que ho necessitin per diverses circumstàncies.

D’altra banda a la planta baixa de l’edifici s’instal·larà un panell de vidre per separar la zona d’accés a l’habitatge i recepció de la zona del servei ocupacional, on des de fa anys els usuaris de Prodis treballen elaborant ceràmica, restaurant mobles o cordant cadires. A més al primer pis, el servei ocupacional comptarà amb una nova sala gràcies a la construcció d’un sostre.

PUBLICITAT
A la planta baixa de l’edifici s’instal·larà un panell de vidre per separar la zona d’accés a l’habitatge i recepció de la zona del servei ocupacional

Des de l’associació no volen concretar dates, però esperen poder reinstal·lar el servei ocupacional a Can Franc abans de final d’any i alguns mesos més tard, poder posar en funcionament el nou habitatge tutelat.

A banda d’aquestes obres, Prodis continua fent feina per millorar els seus serveis. Fa pocs dies han aconseguit permís per ampliar el nombre de places oferides al servei ocupacional, de les 29 actuals a 40. A més ja han obert aquesta temporada el Bar Talaia, situat a la plaça Joan Cerdà del Port de Pollença, on treballen alguns dels usuaris de l’associació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT