PRIMERA SETMANA DEL MES DE LA DONA

164

La primera setmana del mes de la dona a Pollença culminarà aquest diumenge 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, amb activitats organitzades per diverses entitats locals. Tanmateix, però, durant aquests dies previs, se celebraran algunes activitats. De fet, l’ajuntament de Pollença acaba d’anunciar que demà, dijous 5 de març, se celebrarà una sessió plenària amb caràcter extraordinari per decidir el col·lectiu de dones que aquest 2020 serà homenatjat amb el distintiu Clara Hammerl.

Avui va de tallers

Avui, dimecres 4 de març, va de tallers.

A les 17’30 hores, a la Biblioteca del Port de Pollença, hi haurà un taller per a infants que duu per títol “Qui és qui?”.

I, a les 18 hores, al Local de Benestar Social (c/ Cecili Metel, 1 – Pollença), comença el taller de treball creatiu “Òfelia canvia el seu destí” que tendrà continuïtat els dies 11 i 18 de març, a la mateixa hora i al mateix Local.

PUBLICITAT

A través del llenguatge simbòlic, es treballen sentiments reprimits i vivències de pèrdua d’identitat i de dol. Aquest taller està organitzat per la direcció insular d’Igualtat i Diversitat del departament de Presidència del Consell de Mallorca i l’àrea de Benestar social en col·laboració en l’àrea d’Igualtat de l’ajuntament de Pollença.

Totes les persones interessades en assistir a aquest taller s’han d’haver inscrit prèviament. Per això, podeu telefonar al 971531430 o al 971866975.

Al Níger, com a la resta del món, elles trien”

Demà, dijous dia 5 de març, a les 18’30 hores, a can Llobera, s’inaugurarà l’exposició “Al Níger, com a la resta del món, elles trien”; una mostra fotogràfica que dona a conèixer la situació de les dones nigerines i que promou una ciutadania crítica amb la vulneració dels drets i la desigualtat de gènere.

Amb l’objectiu de fer visibles les violències i discriminacions que pateixen aquestes dones i nines, així com les resistències que lideren, l’exposició “Al Níger, com a la resta del món, elles trien” es podrà visitar fins dia 20 de març.

I tu, com estimes?

Organitzat per l’àrea d’Igualtat de l’ajuntament de Pollença i el CIFP Son Llebre, aquest divendres 6 de març, a les 17 hores, al Club Pollença, hi haurà un taller juvenil que, amb el títol de “I tu, com estimes?, reflexionarà sobre l’augment del matxisme entre el jovent, entre altres qüestions. Aquest taller anirà a càrrec de l’alumnat del Tècnic superior en Promoció de la igualtat de gènere del centre CIFP Son Llebre.

Les places són limitades i cal inscripció prèvia a través de l’adreça electrònica igualtat@ajpollenca.net o del telèfon 664 51 97 10. En el moment de la inscripció, cal indicar el nom i l’edat.

Cap de setmana feminista amb “La Mala Pècora”

L’associació feminista “La Mala Pècora” ha organtizat un cap de setmana feminista que comença aquest divendres 6 de març, a les 16’30 hores, a la plaça Major, amb una pintada col·lectiva de pancartes i una tauleta informativa.

Dissabte 7 de març, a partir de les 11 hores, a can Llobera, Eva Enríquez conduirà el taller “Dones! Vine a descobrir la cara femenina de la història”, adreçat a nins i nines d’entre 10 i 13 anys.

I el mateix dissabte 7 de març, a les 19’30 hores, a l’Ateneu, la doctora en Història, Catalina Martorell Fullana, parlarà sobre “Els orígens del feminisme a Mallorca”.

Trobada de Gegants i Capgrossos

Aquest dissabte 7 de març, Pollença acollirà la III Trobada de Gegants i Capgrossos de Mallorca amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

A les 17 hores, a la plaça de ca les Monnares, hi haurà la plantada, on es concentraran els gegants i capgrossos de diferents indrets de Mallorca. Des d’aquí iniciaran un recorregut pels carrers Tito Citadini, Sant Jordi i Major per desembocar a la plaça Major. Una vegada allà faran lectura d’un manifest feminista.

Posteriorment, a la mateixa plaça Major, hi haurà una ballada a càrrec dels grups Racó de Tramuntana i Aires de la Cala acompanyats pels Xeremiers Orats i els Xeremiers de la Font du Gall.

Aquesta activitat està organitzada per la colla gegantera de l’Esbart de Sant Jordi i l’àrea d’Igualtat de l’ajuntament de Pollença amb col·laboració amb Xeremiers Orats, Xeremiers de la Font du Gall, Racó de Tramuntana, Aires de la Cala, Residència Sant Domingo i Associació Juvenil Onit.

L’AVPP amb les dones

El dissabte 7 de març, l’Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) celebrarà el Dia Internacional de la Dona Treballadora (8 de març) amb un acte exclusiu per als socis.

A les 18 hores, al Local Social de l’AVPP, s’inaugurarà l’exposició “Dones silenciades en el seu temps, visibles ara”, que organitza l’associació UnderMoll.

Aquest mateix horabaixa, al Local Social, faran dues xerrades. La primera anirà a càrrec del doctor en medicina integrativa Felip Ramis qui dissertarà sobre la “Biografia de María Magdalena, des de la profana interpretació del Código da Vinci a la sacra”. La segona serà pronunciada per la monitora de pilates, estirament i gimnàstica sua, Encarna Galindo, sobre “Pilates, origens i tècniques. A qui li convé fer Pilates?”. A més a més, des de l’AVPP, anuncien que hi haurà sorpreses i un petit refrigeri per a tots els assistents en finalitzar aquest acte exclusiu per a socis.

Dia 8 de març

Des del dia 8 fins al dia 22 de març, l’exposició “Dones silenciades en el seu temps, visibles ara” estarà oberta al públic en general. Aquesta exposició recull instantànies de dones pollencines treballant dins i fora de casa. Es tracta de fotografies de col·leccions familiars, algunes amb més de cinquanta anys d’antiguitat.

L’objectiu d’Undermoll amb aquesta entranyable exposició que ha comptat amb la complicitat de nombroses famílies de Pollença i del Port, és reconèixer i fer visible la feina de les dones en el municipi de Pollença, massa vegades silenciada o trivialitzada.

Diumenge 8 de març, a partir de les 10 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port, l’associació cultural Undermoll amb col·laboració amb l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Pollença, durà a terme un conjunt de tallers sota el lema “Dones actives”.

En principi, la intenció d’Undermoll és fer aquests tallers a la plaça Miquel Capllonch. Ara bé, en cas de mal temps, anuncien que els tallers es traslladaran a les sales 1, 2 i 3 de l’edifici municipal Miquel Capllonch.

Per la seva banda, “La Mala Pècora” anima els pollencins a sumar-se a la vaga general convocada a tot l’Estat i a participar a la manifestació feminista que, sota el lema “Destrueix el Patriarcat, no el planeta” es farà a Palma.

Convocada pel col·lectiu Feminista de Mallorca, la concentració tendrà lloc aquest diumenge 8 de març, a les 12 hores, a la plaça Espanya. La manifestació anirà per les Avingudes fins arribar al Parc de la Mar, on es llegirà el manifest feminista d’enguany.

La idea de “La Mala Pècora” és anar juntes a la manifestació de Palma. Per això, preveuen anar a la Pobla per agafar el tren de les 10’07 hores. En qualsevol cas, però, qui hi vagi pel seu compte i vulgui trobar-se amb el grup de pollencines, a les 11’45 hores, es trobaran al carrer Eusebi Estada amb Parc de les Estacions de Palma.

A Pollença, aquest mateix diumenge 8 de març, a les 12 hores, a can Llobera, es procedirà a la lectura del manifest feminista d’aquest 2020.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT