PRIMER AVANÇ DE LA SUCEDÀNIA FIRA DE 2020

812
El disseny va marcar la Fira d'Artesania de 2015. I l'interiorisme no va decebre. L'elegància assolida dins el Claustre s’havia vist poques vegades, per no dir mai. I si l’impacte del Claustre, sobretot en encendre’s els llums, era espectacular, l’Església era la cirereta del pastís: pocs mobles, ben disposats, i cortinatges tapant capelles i altar major per no despistar l’espectador, donaven la solemnitat que es mereixien tant els objectes com els seus creadors (l’ànima es nota), en aquest gran aparador de l’artesania que és Pollença.

Fa pocs minuts, a través de Ràdio Pollença, els regidors responsables de la Fira, Miquel Llobeta; de Cultura, Josep Marquet, i de Joventut, Mateu Soler, han fet un primer avanç de la Fira de 2020, una fira que el mateix Llobeta ha qualificat de “sucedània”.

En compliment de l’ordre del govern autonòmic segons la qual es prohibeix expressament la possibilitat de celebrar fires, des de l’ajuntament de Pollença, s’ha optat per organitzar algunes activitats des de diferents àrees municipals.

De Fira a Mostra d’Artesania

La Fira d’Artesania, que aquest 2020 havia d’arribar a la 37 edició, passa a ser Mostra d’Artesania i centrar-se en l’espai de l’Església del Roser, on es farà un muntatge amb una peça de tots i cada uns dels artesans que l’enviïn.

La reducció de l’espai expositiu es veurà compensada per la dilatació en el temps. De fet, la Mostra d’Artesania s’inaugurarà el 14 de novembre, a l’església del Roser, on es podrà visitar fins al 29 del mateix mes de novembre. Per suposat, es limitarà l’accés i es faran complir les mesures sanitàries per evitar la propagació de la covid-19.

PUBLICITAT

Una espipellada del programa

Divendres 6 de novembre, hi haurà un contacontes virtual organitzat per les Biblioteques de Pollença.

Dissabte 7 de novembre, a les 16 hores, a diferents bars de Pollença, el Moll i Sant Vicenç, començarà el II Torneig de Truc Fira de Pollença. Les darreres rondes del Torneig es faran el dissabte 14 de novembre, al Club.

Dissabte 7 de novembre, a l’Església del Roser, hi haurà un concert d’orgue.

Diumenge 8 de novembre, a les 12 hores, a can Llobera, el Doctor en Història Pere Salas presentarà el llibre L’espanyolització de Mallorca 1808-1923. El presentador serà el també professor d’Història, Antoni Marimon.

Diumenge 8 de novembre, al Club Pollença, la companyia TeatrEros presentarà la lectura dramatitzada Sal i pebre coent, a partir de textos de Josep Melià Pericàs.

Si la sessió de les 18 hores s’omple, es farà una segona sessió a les 20 hores. Les persones interessades ja poden fer la inscripció passant a telefonant a Can Llobera.

Dimecres 11 de novembre, hi haurà taller de Lego ambientat en la Fira per a infants d’entre 4 i 10 anys. De moment, les inscripcions no s’han obert.

Divendres 13 de novembre, al Club Pollença, hi haurà la presentació de la novel·la Taules de marbre de la pollencina Joana Serra de Gayeta. El presentador serà el Doctor en Història, Pere Salas.

Dissabte 14 de novembre, al Claustre de Sant Domingo, hi haurà un espectacle de circ per a infants.

Diumenge 15 de novembre, horabaixa, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, hi haurà un concert de violí i piano.

Diumenge 15 de novembre, al Club Pollença, sessió de cinema fòrum per a joves amb la projecció del film La bicicleta verde.

Diumenge 22 de novembre, al Club Pollença, hi haurà una segona sessió de cinema fòrum des de la perspectiva de gènere, adreçat al públic adult, durant la qual es podrà veure Figuras ocultas.

De moment, aquesta és la informació relativa a les activitats organitzades des de l’ajuntament de Pollença en col·laboració amb diferents col·lectius del municipi entre els quals Teixit Empresarial que, de moment, no ha concretat la seva proposta, però sí afirmat la seva voluntat de participació.

Sigui com sigui és previsible que aquests dies es tanquin els darrers serrells relacionats amb dates, hores i altres qüestions per poder editar un programa que es repartirà entre la ciutadania. Per altra banda, no faltarà un cartell per a aquesta fira sucedània de 2020.

Ambientació de Fira made in ca nostra

Amb aquesta primera espipellada del programa d’actes organitzats amb motiu de la Fira de Pollença, s’intueix ja que aquest 2020 no hi haurà atraccions ni Fira Pagesa, entre altres coses. Per això mateix, des de l’Ajuntament, s’han posat en contacte amb escoles i associacions de pares per animar a decorar balcons i finestres amb materials reciclats.

Per altra banda, també animen la població a sumar-se a la iniciativa o bé treure cossiols al carrer a fi de donar visibilitat a la Fira.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT