PRESENTAT EL PROJECTE DE REPARACIÓ D’UN TRAM DEL CAMÍ DE SON MARC

258
Foto: Podem Mallorca.

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha presentat avui el projecte de reparació del camí de son Marc, un tram del camí vell de Pollença a Lluc. En aquest sentit, la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, i portaveu d’Unides Podem, Aurora Ribot, ha explicat que «presentam un projecte per atendre una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de Pollença. Era un compromís adquirit amb ells«.

Ribot ha explicat que aquest projecte es duu a terme «respectant l’estètica tan especial d’aquest tram de muntanya de la ruta de pedra en sec«. En aquest sentit, a través d’una nota de premsa de Podem Mallorca, formació a la qual partany Ribot, recorda que aquesta nova restauració es farà amb un conglomerat ecològic, sense ciment, ja que la Llei de Camins aprovada la passada legislatura protegeix aquests senders i prohibeix asfaltar-los.

En principi, es farà una prova pilot de 200 metreamb un pressupost de 47.000 euros. “Si la prova funciona, sol·licitarem el més aviat possible que s’apliqui la mateixa solució a tot el camí” “, ha dit el regidor d’Unides Podem a l’Ajuntament, Michael Muller, que ha participat en la petició al Consell com altres veïns de Pollença.

L’obra serà realitzada en col·laboració amb el Departament de Mobilitat i Infraestructures.

PUBLICITAT

La petició d’un camí vell de Son Grua a l’Empeltada digne

Cal recordar que l’estat d’alarma per mor del coronavirus va frustrar la concentració i caminada per demanar la millora del camí vell de Son Grua a l’Empeltada que s’havia convocat per al diumenge 22 de març, a través de whatsapp per part d’un Grup de veïnats i veïnades afectats de la vall d’en Marc.

Sota el lema que demanava “Un camí vell de Lluc digne”, els veïns demanaven un ferm en condicions i explicaven que aquest tram del camí vell de Lluc va ser asfaltat el 1975. Els veïnats asseguraven que “va durar 43 anys”.

Tanmateix, però, durant la darrera dècada, el camí presentava un estat deplorable, sobretot pels clots de grans dimensions que hi havia a la calçada. No debades, l’any 2018, el departament insular de Medi Ambient i Carreteres va decidir dur endavant una reforma.

El mes de setembre de 2018, el camí estava gairebé acabat i amb les pluges del 18 d’octubre d’aquell mateix any, va destrossar una reforma que, en tot moment, es va dir que era feta amb un nou mètode. De fet, es va aplicar una tècnica que consistia en fressar l’asfalt, mesclar-lo amb ciment i tornar-lo posar al mateix camí. El Consell de Mallorca va invertir 150.000 euros en aquella obra que els veïns qualifiquen de “fracàs”, perquè “el varen deixar ple de clots, síquies, pedres i pols”. 

A la convocatòria de la concentració i caminada, els veïns senyalaven que el Consell de Mallorca encara no havia posat solució a “aquest desastre” tot i haver presentat “més de 600 queixes per escrit per demanar responsabilitats als autors d’aquesta destrossa i que el Consell de Mallorca afronti de manera immediata les obres per restablir el paviment de tot el camí amb les tècniques més adequades per protegir el Medi ambient i les persones que hi caminen”. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT