PRESENTADA L’EDICIÓ MÉS ATÍPICA DE LA FIRA DEL VI

313

Avui de matí a l’Ajuntament de Pollença s’ha presentat la XVIII edició de la Fira del Vi de Pollença. Una fira atípica per diversos motius: tindrà lloc els dies 9 i 10 d’octubre, i no a l’abril o maig, com era habitual; i es farà al pàrquing de Can Conill, i no al claustre de Sant Domingo, com a totes les edicions anteriors.

Un canvi de data obligat per la pandèmia

Aquesta edició de la Fira del Vi ja s’havia de celebrar els dies 25 i 26 d’abril del 2020, però pocs dies després de la presentació, es va decretar l’estat de l’alarma a tot Espanya a causa de la pandèmia de coronavirus. Es va reprogramar per al mes d’octubre, però tampoc es va poder dur a terme a causa d’una nova onada de contagis. Finalment es farà aquest mes d’octubre, però Pep Bibiloni, president de l’associació Vi Primitiu, organitzadors de l’esdeveniment, ha confirmat que tenen previst celebrar la pròxima edició el maig del 2022.

Nou recinte més ampli i ventilat

Miquel Llobeta, regidor de festes de l’Ajuntament de Pollença, ha explicat que enguany la fira del vi tindrà lloc al pàrquing de Can Conill, on s’instal·laran carpes i es tancarà completament el recinte amb tanques de dos metres. El motiu, segons Llobeta, és que és un espai molt més ampli i ventilat que permetrà que es puguin respectar les mesures higièniques de seguretat. Les carpes seran individuals, una per cada celler participant, i estaran col·locades al voltant de tot el recinte.

La fira del Vi està organitzada per l’Associació Vi Primitiu i L’ajuntament de Pollença. A la imatge, d’esquerra a dreta, Miquel Llobeta, regidor de festes, Bartomeu Cifre, batle, i Josep Bibiloni, president de Vi Primitiu

Un aforament molt limitat

Bibiloni ha explicat que l’aforament serà limitat a un màxim de 700 persones i hi haurà persones controlant que no es superi. En cas que s’arribi al límit, les persones que estan de forà hauran d’esperar que surtin persones de dins el recinte. Tot i això Bibiloni creu que hi ha suficient espai perquè no es formin cues, excepte dissabte horabaixa. Si això passa, Bibiloni ha aprofitat la presentació per demanar paciència, i ha explicat que a l’exterior hi haurà una paradeta gestionada per Prodis que oferirà menjar. Sigui com sigui, Bibiloni ha recordat que és una fira per tastar vi i per comprar vi, no per fer festa o “tertúlia”, especialment aquesta edició.

PUBLICITAT

Preu de l’entrada

El preu de l’entrada serà de 15 euros, dels quals n’hi haurà cinc que serviran per comprar vi. A més, com és habitual, amb l’entrada es donarà una copa de vi, una llibreta amb totes les bodegues participants, i un boli per anar apuntant les impressions dels tasts. L’entrada es podrà comprar a taquilla fins una hora abans del tancament.

L’horari per visitar la fira serà el dissabte 9 d’octubre de 10:00 a 20:30 hores; i el diumenge de 10:00 a 14:00 hores.

Bodegues participants i agermanament amb la fira de Falset

Enguany a la fira del vi hi participaran 34 bodegues, totes de Mallorca. Bibiloni, ha remarcat que enguany la fira se celebra en temps de verema, fet que ha impedit a algunes bodegues més petites poder assistir a l’esdeveniment.

A més de les 34 bodegues, hi haurà una parada dedicada a la DO de Montsant, on es podran tastar vins de fins a 18 cellers d’aquesta denominació del Priorat. La participació d’aquesta DO deriva de l’agermanament amb la Fira del Vi de Falset que es va iniciar a la Fira del 2019.

Un cartell amb més sentit que maig

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, a la seva intervenció ha recordat que la imatge del cartell de la Fira és de l’artista Pollencina Aina Perelló. La imatge i el cartell són els mateixos que es varen preparar per a la fira que havia de tenir lloc l’abril del 2020. Curiosament, ara aquella imatge d’una llàgrima de vi regalimant cap a un mocador i el text “Emociona’t”, agafa més sentit que mai.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT