LA PRESENTACIÓ DEL PREMI POLLENÇA DE POESIA OBRI UN CAP DE SETMANA INTENS

105

La presentació del poemari Traqueotomia de Joan Carles González Pujalte, guanyador del Premi Pollença de Poesia 2018, obri un cap de setmana intens. De fet, avui mateix comencen els actes de Setmana Santa, però també hi ha moltes més activitats.

Presentació de Traqueotomia de Joan Carles González Pujalte

Avui, divendres 12 de març, a les 19’30 hores, a can Llobera, es farà la presentació del poemari guanyador dels Premis Pollença de 2018: Traqueotomia de Joan Carles González Pujalte. La presentació anirà a càrrec del també poeta Joan Perelló. I, havent acabat l’acte, la vetlada s’allargarà amb música en directe.

Traqueotomia versa sobre la vida d’un home de mitjana edat que ha après a viure malgrat que la vida no és com imaginava quan era més jove.

PUBLICITAT

Presentació del disc Samper. Cançons i danses

També avui, divendres 12 d’abril, a les 20 hores al Museu Dionís Bennàssar de Pollença, el tenor José Manuel Sánchez i els pianistes Francesc Blanco i Maria Victòria Cortès presentaran el disc Samper. Cançons i danses. Amb veu i piano a quatre mans, els intèrprets donaran a conèixer alguns dels deu temes inèdits del músic Baltasar Samper que s’inclouen al disc.

El preu de l’entrada al concert de presentació del disc compacte Sàmper: Cançons i danses és de 8 euros, anticipada i de 10 euros, a taquilla.

Presentació de L’antifeixisme del 99% de David Karvala

També avui, divendres 12 d’abril, a les 20 hores, a l’Ateneu de Pollença es presentarà el llibre L’antifeixisme del 99%: la lluita unitària contra el feixisme i l’extrema dreta de David Karvala; un llibre que defensa la necessitat i la possibilitat de derrotar l’extrema dreta mitjançant la lluita unitària.

Teatre de barra al Port

Aquest mateix divendres 12 d’abril, a les 21, a les 21’35 i a les 22’10 hores, hi haurà Teatre de Barra al Port de Pollença, concretament als bars Vogue, El Rincón de mami i el Cafè del Moll. Les obres de microteatre que s’hi representaran són Sessió d’hipnosi, Medea no són bromes i Cocotte Jolie.

Sessió d’hipnosi de Maria Antònia Mateu, és una peça de teatre de petit format en què els actors Héctor Seoane i Irene Soler, sota la direcció de Pau Soler, participen en una hipnosi grupal amb l’objectiu d’afrontar el tema de les addiccions.
Escrita i dirigida per Aina Jagla, Medea no són bromes és una tragicomèdia interpretada per Cristina Reus i Ona Beneït. L’argument gira entorn a la final d’un càsting, un moment en què cap actriu no ho passa bé, però quan es tracta d’un mètode tan insòlit, l’escollida no és l’única incògnita.

Finalment, Cocotte Jolie està escrita per Maria Cristóbal Otxandio, dirigida per Luca Bonadei i interpretada per Aina Compte i Lina Mira. L’argument tracta sobre una inesperada herència que posa na Simona i n’Antònia en una situació impossible al tanatori.
El preu de l’entrada a cada un d’aquests espectacles és de 3 euros.

Pregó i concert de Setmana Santa

Finalment, avui mateix, divendres 12 d’abril, a les 21 hores, a l’església de Monti-Sion, l’escriptora Rosa Planas dirà el pregó de Setmana Santa de 2019, un pregó que duu per títol “Passa de pena i d’amor” i que anirà seguit d’un concert a càrrec de la Banda de Música de Pollença i dels Blauets de Lluc.

La flauta màgica per a infants

Demà, dissabte 13 d’abril, a les 11’30 hores, a la Sala d’Actes del Port de Pollença, la companyia La Paparra donarà vida La flauta màgica, una adaptació per a infants de l’òpera de Mozart amb música i cançons en directe, un relat d’aventures amb fades i prínceps, adreçat a menors de vuit anys.

Xerrada sobre migració de les aus a través de Mallorca, a la Gola

Aquest dissabte 13 d’abril, a les 15’30 hores, al Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, comença el cicle de xerrades-cafè amb l’ornitòleg i membre del Grup d’Observació de Rapinyaires a Albercuix (GORA), Pep Manchado, qui parlarà migració de les aus a través de Mallorca.

Pere Bujosa Trio presenta Wabi-sabi

També demà, dissabte 13 d’abril, a les 21 hores, al Club Pollença, Pere Bujosa Trio presentaran el seu nou treball titulat Wabi-Sabi, el primer disc que edita amb el prestigiós segell Fresch Sound. Dins el marc del cicle Alternatilla, la presentació de Wabi-Sabi anirà a càrrec del contrabaixista Pere Bujosa, el pianista Xavi Torres i el bateria Joan Terol, tres músics que integren un grup de jazz amb influències del rock, l’electrònica i el free, entre altres gèneres. El preu de l’entrada a aquest concert és de 10 euros, anticipada, i 13 euros, a taquilla.

Excursió de Cúber a Mancor

Diumenge 14 d’abril, a les 8’30 hores, al Monument, hi haurà la concentració per fer l’excursió des de Cúber fins a Mancor, amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Pollença.
Es tracta d’una caminada de dificultat mitja-alta, i cal dur pa i taleca per berenar i dinar. El preu d’aquesta excursió és de 10 euros per als socis i de 15 euros per als no socis. Aquests doblers són per pagar l’autobús que acompanyarà els excursionistes fins a Cúber i que, després, els recollirà a Mancor.

Benedicció de Rams i Palmes

Aquest dia 14 d’abril, és Diumenge de Rams. La benedicció de rams i missa solemne al Port es serà a les 10 hores.

A Pollença, la benedicció de rams serà a les 11’45 hores, a l’església de Monti-Sion, des d’on posteriorment baixaran en processó fins a la Parròquia, on es dirà Missa Solemne.
A les 18 hores, es farà el Viacrucis pel camí de les Creus del Calvari.

Inauguració “Guillem Bestard. Fotografies 1900-1930”

Aquest diumenge 14 d’abril, a les 12’30 hores, a l’església del Roser de Pollença, s’inaugurarà l’exposició “Guillem Bestard. Fotògrafies 1900-1930”, una mostra fotogràfica que mostrarà un centenar d’instantànies, corresponents a la primera etapa del fotògraf pollencí.


L’exposició “Guillem Bestard. Fotografies 1900-1930” estarà oberta de dilluns a divendres, des de les 10’30 fins a les 13’30 hores i des de les 17 fins a les 20 hores. La mostra es completarà amb un catàleg en el qual diferents persones versaran sobre el context social en què va viure Guillem Bestard, sobre la faceta fotogràfica d’un homes que va rebre premis tècnics i artístics per les seves fotografies, i sobre la dimensió humana, familiar…

Homenatge a la República i als republicans

Aquest diumenge 14 d’abril, a les 19 hores, a la plaça dels Seglars, es farà l’homenatge a la República i als republicans. Com s’ha fet des del 2004, es recordarà les víctimes del franquisme, pollencins que visqueren i moriren per defensar unes idees basades en la igualtat, la democràcia i la llibertat.


Amb poemes i cançons, paraules i gestos plens de sentit, un any més es recordarà la memòria de la República, un moment viscut amb plena il·lusió per part de la ciutadania.

Primaveres Musicals: Cristina Villalonga i Albert Bover

Finalment, aquest diumenge 14 d’abril, a les 20 hores, al Club Pollença, hi haurà el tercer concert del cicle Primaveres Musicals. Aquesta vegada la cantant Cristina Villalonga i el pianista Albert Bover oferiran un recital de veu i piano.


El preu de l’entrada a les Primaveres Musicals és de 10 euros per als que no són socis del Club i gratuïta per als socis.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital