PRESENTACIÓ DE “TEMPS DE FESTA”

208
Dibuix de Georgina Gamundí amb el qual s'il·lustra el cartell de la presentació del llibre i de l'exposició que es podrà visitar a can Llobera aquestes festes de la Patrona.

Avui, dilluns 27 de juliol, a les 20’30 hores, al pati de can Llobera, hi haurà la presentació del llibre Temps de festa. Litúrgia, art i literatura a Pollença i la inauguració de l’exposició amb els dibuixos originals, creats per la jove artista pollencina Georgina Gamundí que il·lustren aquesta obra sobre les festes pollencines.

Temps de festa. Litúrgia, art i literatura a Pollença, a més dels dibuixos de Gamundí, conté una selecció de textos feta rector Mossèn Francesc Vicenç.

Aquest volum, amb el qual s’estrenen les Publicacions de les Parròquies de Pollença, s’havia de presentar el dijous 2 d’abril, però, com bé sap tothom, no va poder ser. Temps de festa. Litúrgia, art i literatura a Pollença és el primer llibre d’un projecte editorial impulsat des de Parròquies de Pollença amb el suport de l’Ajuntament i del Bisbat de Mallorca.

Georgina Gamundí

Després d’haver estudiat Belles Arts a Barcelona i especialitzar-se en tall en pedra a Granada, l’any 2018, Georgina Gamundí retornà a Pollença, on continua practicant el dibuix de carrer o urban sketch.

PUBLICITAT

La Parròquia era un dels indrets on més treballava el dibuix de carrer i, de fet, la idea d’aquest projecte va sorgir en una de les converses que mantenia amb Mossèn Vicenç.

El llibre

El llibre recull les festes de Pollença en general, “unes festes que tenen una base religiosa, unes festes que originalment foren paganes i que ara són mig religioses i mig paganes”, diu Gamundí.

Les il·lustracions de Georgina Gamundí es completen amb textos de diversos literats pollencins com Miquel Costa i Llobera, Ramon Picó i Campamar, Pere Joan Llabrés, Joan Guiraud, Miquel Bota, Antoni Seguí i Bernat Cifre, seleccionats per Mossèn Francesc Vicenç. Tot plegat ha estat coordinat per Carmen Colom.

Temps de festa. Litúrgia, art i literatura a Pollença neix a partir dels dibuixos de carrer elaborats per Georgina Gamundí des de 2018. Alguns dels dibuixos inclosos al llibre formen part dels més de 120 originals que ha fet en aquest any gros. Altres han estat més treballats. En total, el volum inclou 50 il·lustracions relacionades amb les festes i tradicions pollencines, organitzades entorn a tres temes: Litúrgia nadalenca, Litúrgia pasqual i Litúrgia estacional. El llibre està prologat per Rosa Ribas.

Altres actes d’avui

19 h., al Claustre de Sant Domingo, Màgia per a tota la família a càrrec de Victor Piña.
1era. Sessió. Preu: 1 €.
Aforament limitat.

21 h., Claustre de Sant Domingo, Màgia per a tota la família a càrrec de Victor Piña.
2ona sessió. Preu: 1 €.
Aforament limitat.

21’30 h., a la plaça de ca les Monnares, Mostra de ball de pagès a càrrec del grup Racó de Tramuntana.
Aforament limitat. Preu: 1 €.

Si voleu consultar les activitats amb motiu de les festes de la Patrona de 2020, aquí teniu el programa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT