PRESENTACIÓ AL CLAUSTRE DEL PROJECTE “SI HAGUÉS NASCUT A ROMA” DELS ALUMNES DE 1r ESO

418
Foto: IES Guillem Cifre de Colonya.

L’alumnat de primer d’ESO ha fet un viatge a l’any 123 aC per convertir-se en ciutadans i ciutadanes de l’antiga Roma i conèixer on i com vivien, amb qui es relacionaven, quins drets tenien, com era la societat d’aquell moment…

Foto: IES Guillem Cifre de Colonya.

La representació de les escenes teatrals del projecte “Si hagués nascut a Roma” va ser el dijous dia 20 de maig al Claustre del Convent. En els cursos anteriors, aquesta presentació tenia lloc a les runes de Pol·lèntia, a Alcúdia. Enguany, degut a la situació causa per la covid-19 i per prevenció sanitària, es va optar per fer una presentació al Claustre.

El Projecte ha consistit en l’estudi de diferents aspectes de la civilització romana. Com és l’urbanisme, l’arquitectura, la societat romana, la vida quotidiana, la indumentària, els noms romans… Per això, s’han fet diferents activitats en relació a aquests temes. 

Emperò la tasca final del projecte ha consistit en la creació i representació d’escenes teatrals, on cada alumne tenia un personatge amb una situació social diferent; un lloc o espai i un o dos temes que, mitjançant una feina en petits equips, havien d’introduir en el text teatral.

PUBLICITAT
Foto: IES Guillem Cifre de Colonya.
Foto: IES Guillem Cifre de Colonya.

El resultat que vàrem poder veure el dijous passat al Claustre, va ser molt engrescador,  per la gran implicació dels actors i actrius que han estat al mateix temps autors/creadors de les escenes, així com per la col·laboració de les famílies en la recerca i confecció del vestuari. Realment resultava espectacular veure tot el claustre ple de romanes i romans. 

Des del primer moment la implicació de l’alumnat en el projecte ha estat molt bona i com ells diuen, ha estat molt divertit. A més la gran diversitat de situacions que es plantejaren en escena, ens donava una visió prou ample de com era la societat romana. 

Finalment, agraïm la col·laboració de l’Ajuntament tant en la cessió del Claustre com en la instal·lació dels mitjans tècnics, que varen contribuir al bon desenvolupament de la representació.

Foto: IES Guillem Cifre de Colonya.
Foto: IES Guillem Cifre de Colonya.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT