PREPARATIUS PER A LA PATRONA

1045
Instantània de la processó de la Patrona de 2015.

Falten tres mesos per a la Patrona, però ja es fan els primers preparatius per al 2 d’agost, dia de la Mare de Déu dels Àngels.
D’una banda, aquest dijous 19 de maig, a les 18 hores, a la Sagristia (entrada per al carreró del Vent), hi haurà el sorteig de personatges històrics de la Patrona. Tots els infants que vulguin representar Joan Mas, la Mare de Déu dels Àngels o qualssevol dels personatges que dia 2 d’agost, protagonitzen la processó de la Patrona, han de presentar-se a l’hora indicada.
Cada personatge ha de complir unes normes relacionades bàsicament en l’estatura. Ara bé, la Mare de Déu dels Àngels, a més de fer entorn 1’45 metres d’alçada, ha de dur els cabells llargs. Els angelets han de tenir 3 o 4 anys i presentar-se en parella, tan se val si són nins o nines. La resta de personatges només han de fer una mida aproximada: 1’35 metres per a Joan Mas; 1’50 metres per a l’arquebisbe Rull; 1’40 metres per als bisbe Cànaves i bisbe Desbach; 1’25 metres per a Costa i Llobera; 1 metre per al capellanet d’Honor; 1’50 metres per a Sor Elisabet Cifre de Colonya; 1’30 metres per a la Mare Alberta, 1’55 metres per a les tres dones de Can Sales i entre 1’25 i 1’45 per a l’Ajuntament Vella, tant senyors com pagesos.
Una vegada assignats els personatges, les organitzadores donaran les normes referent a complements de vestimenta i calçat, així com els horaris per anar a cercar els vestits i també per vestir els infants al llarg del 2 d’agost de 2016, dia de la Patrona.

Dissenyar el programa de la Patrona
I de l’altra, des de l’àrea de Festes han convocat el Concurs per a dissenyar el programa i el cartell amb què s’anunciaran les festes de la Patrona d’aquest 2016.
El Concurs és obert a tothom que sigui major d’edat i la temàtica ha d’estar relacionada amb les festes en un sentit molt ampli. Ara bé, s’han de complir un seguit de requisits pel que fa a les formes (tant pel que fa a l’autoria com pel que fa a aspectes tècnics i formals).
El guanyador, a més de veure la seva obra editada, rebrà un premi de 600 euros. La intenció de l’Ajuntament és potenciar la creació artística i la participació.
Els interessats poden presentar les propostes fins al divendres dia 10 de juny a l’Ajuntament, a l’OAC o bé a l’oficina municipal del Port de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT