PREPARATS PER LIMITAR L’AFORAMENT A LES PLATGES

832

Pollença està proparada per limitar l’aforament a les platges, sobretot a les de Sant Vicenç i Formentor on l’espai per als banyistes és més reduït que al Moll. Aquesta és una de les mesures de seguretat per evitar possibles contagis de coronavirus.

Tant a cala Barques com a cala Molins, a Sant Vicenç, i a Formentor, ja s’hi poden veure les barreres que, donades les circumstàncies, barraran el pas als nous banyistes, quan no es puguin guardar les distàncies de seguretat.

A cada una d’aquestes platges, s’han disposat dues barreres que, en cas que sigui necessari, col·locarà la Policia Local després de rebre l’avís per part de la Coordinadora de Platges que, al seu torn, haurà estat advertida per part dels socorristes.

Com tantes altres mesures dictades per fer front a la pandèmia de la covid-19, els dubtes també han marcat l’ocupació de les platges. En aquest sentit, la delegada de Turisme, Maria Petra Buades, ha comentat que “al principi ens varen dir que cada banyista havia de disposar de quatre metres quadrats a la platja, la qual cosa és molt d’espai. Més endavant varen dir que, entre individus i entre grups, s’havia de respectar la distància de seguretat d’un metre i mig”.

PUBLICITAT

Per tant, “quan els socorristes vegin que és impossible mantenir les distàncies de seguretat, tant entre grups com entre persones, avisaran la Coordinadora de Platges que ho dirà a la Policia Local, perquè col·loqui les barreres, ja que ells són els que tenen competència per posar-les”, ha explicat Maria Petra Buades.

En principi, a cala Clara i a cala Carbó, dues platges no turístiques del nucli de Sant Vicenç, “no s’han preparat barreres, però si veiem que hi ha un excés d’aforament, la Policia Local actuarà com si aquest excés d’aforament es dona al Moll posaran barreres als accessos”, ha assegurat Buades. Sigui com sigui, aquestes setmanes passades, allà on hi ha hagut concentracions grosses ha estat on s’han disposat les barreres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT