PRE-ESTRENA DEL DOCUMENTAL D’IB3 SOBRE CLARA HAMMERL AL CLUB POLLENÇA

764
Vídeo que va elaborar el PiP amb motiu de la presentació del llibre de Pere Salas

Avui, dilluns 6 de març, a les 20’30 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, es farà la pre-estrena del capítol de la sèrie de docuficció Clara Hammerl, el lideratge d’una dona que s’emetrà per IB3 Televisió dimecres 8 de març, a les 21’30 hores.
Clara Hammerl passarà als anals de la història com a la primera directora d’una entitat financera, l’actual Colonya Caixa Pollença. Però sobretot va ser una ferma defensora del poder de l’educació per transformar la societat, una societat aleshores marcada pel caciquisme. No debades, aquesta prussiana instal·lada a Pollença va ser puntal en l’impuls de la Institució Lliure d’Ensenyament en aquest poble del nord de Mallorca.
Com tantes altres dones, la petjada de Clara Hammerl havia restat en l’anonimat fins que Pere Salas va endinar-se en la vida del seu espòs Guillem Cifre de Colonya. Aleshores, va sorgir a la llum una figura silenciada, Clara Hammerl. Posteriorment, el mateix Salas va estudiar la biografia d’aquesta dona pionera i compromesa amb una gran tasca: l’educació com a eina fonamental per al progrés i per a la igualtat social. Ara, arriba el documental, un documental de televisió per donar a conèixer Clara Hammerl al gran públic.
La pre-estrena al Club Pollença s’iniciarà amb una breu presentació del director general d’IB3 Televisió, Andreu Manresa, i hi intervendran el realitzador pollencí, Toti García, i l’historiador i biògraf de Clara Hammerl, Pere Salas. A més de presentar el documental sobre aquesta dona excepcional, respondran les preguntes del públic.
Realitzat pel pollencí Toti García, Clara Hammerl, el lideratge d’una dona és un dels capítols de la sèrie Desconeguts, que emet IB3 Televisió i que produeix i dirigeix Martín Rubio de MNStudios. Desconeguts narra la història de personatges molt propers que han tengut vivències de pel·lícula desconegudes per al públic en general.
Dimecres 8 de març, a les 21’30 hores, podreu fer el seguiment de la projecció televisiva de Clara Hammerl, el lideratge d’una dona a les xarxes socials amb l’etiqueta #DesconegutsIB3. En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i al Facebook IB3org.
A més a més, a la web IB3.org podreu seguir aquest espai en directe, i també el podreu veure al servei “A la carta”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT