PORTS IB I AJUNTAMENT PRESENTEN LA “DARRERA EMPEMTA” A LA MILLORA DEL MOLL

471
Representants de Ports IB, de l'Ajuntament, de l'AVPP i del RCNPP han assistit a la presentació de la darrera fase de millora de la primera línia del Moll.

El conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les illes Balears, Marc Pons, i el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, han presentant “la darrera empemta” per a millorar el darrer tram de la primera línia del Moll. I és que, si des de l’administració autonòmica, havien anunciat la presentació del projecte de recondicionament de l’aparcament i de la zona de pèrgones del Port de Pollença, l’Ajuntament ha aprofitat l’avinentesa per donar a conèixer el projecte de l’Oficina d’Informació Turística que retorna a la primera línia.

Una oficina d’informació turística “avinent i funcional”

Després d’agrair la visita dels representants de la institució autonòmica, de l’Associació de Veïns del Port de Pollença i del Reial Club Nàutic, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha donat a conèixer les característiques de la nova oficina d’informació turística que, d’aquí poques setmanes, es començarà a remodelar dins l’àmbit de Ports de les illes Balears.

Cifre Ochogavia que ha recordat quan l’Oficina d’Informació Turística ocupava aquesta zona, on posteriorment s’han duit a terme obres per a la semipeatonització de la primera línia del Moll, ha afirmat que “aquesta és la zona més emblemàtica del Moll i aquí és on hi ha d’haver l’Oficina d’Informació Turística”, en el punt on conflueixen els passeigs Saralegui i Anglada Camarassa, així com també el carrer Joan XXIII.

La nova oficina ocuparà el lloc on va ocupar abans, serà un edifici un poc més gran i disposarà d’un bany públic. Estèticament els serveis tècnics municipals han estat en contacte amb els arquitectes de Ports IB a fi que els edificis quedin integrats en una mateixa tipologia. Tot plegat ha estat possible “gràcies a la fluïda col·laboració amb Ports”, ha assegurat Cifre Ochogavia.

PUBLICITAT

En aquests moments, l’Ajuntament disposa de l’autorització de Ports i treballa en la “concessió per usar l’espai, que està en tràmit”, ha dit el Batle qui ha parlat de l’oficina com “d’un espai senzill amb un mostrador ampli per atendre el públic, una zona de serveis per posar el material informatiu i uns banys públics”.

Si tot va bé les obres començaran el mes de novembre i en quatre mesos estaran enllestides. De manera que “en començar la temporada turística, estarà tot a punt”, ha apuntat Bartomeu Cifre Ochogavia. El pressupost d’aquesta obra és de 200.000 euros.

“El paradís deu ser semblant a això”

El conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les illes Balears, Marc Pons, ha iniciat la seva exposició amb una clucada d’ulls als pollencins assegurant que, venir a Pollença, és un gust, perquè “el paradís deu ser una cosa semblant a això”.

Després de repassar les millores realitzades ja durant la passada legislatura al Moll , el conseller Pons ha anunciat la “darrera empemta” per millorar la qualitat i les condicions dels equipaments.

El conseller Pons ha valorat els esforços de l’Ajuntament que va assumir la pavimentació i altres actuacions dins el domini de Ports, i ha avançat que, en aquesta “darrera empemta”, es renovarà la pavimentació, s’eliminaran les barreres arquitectòniques i s’arreglarà la zona d’aparcament. A més a més, es reconstruïran les casetes envellides i s’instal·laran plaques fotovoltàiques per reduir el consum energètic. Tot plegat suposarà una inversió de més de 800.000 euros per part de l’administració autonòmica.

Pel que fa als terminis d’execució, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha anunciat que la setmana que ve es traurà a concurs i que, per gener, començaran les obres a fi que, quan comenci la temporada turística, estiguin enellestides.

Tant Cifre Ochogavia com Pons han coincidit en què aquestes obres seran una passa endavant en la qualitat del Port de Pollença. A més a més, tant un com l’altre, han posat en valor l’acord entre les dues administracions per dur a terme aquestes obres.

De fet, el conseller Pons ha conclòs la seva intervenció apostant per “l’acord, la voluntat d’inversió i la millora” com a claus d’èxit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT