ELS POLLENCINS VOTEN PER UN APARCAMENT A LA VINYETA

40
FOTO: Fernando Perianes

Els pollencins, de manera majoritària, voten per fer un aparcament al solar de la Vinyeta. De fet, les dues opcions majoritàries entre els 366 votants, són usar el solar com a aparcament gran devora la vinyeta i usar-lo com a aparcament petit lateral. La primera opció va aconseguir 144 vots la qual cosa suposa el 39’34 per cent del total dels vots, mentre que la segona opció aplegà 126 vots, la qual cosa representa el 34’43 per cent del total.

Ben enfora de les opcions d’usar la Vinyeta com a aparcament, la tercera opció va aplegar 96 vots, el 26’23 per cent del total.

Des del 23 de novembre fins al 10 de desembre, els pollencins han pogut participar en la votació per decidir l’ús del sopar de la Vinyeta del pont Romà. Tancada la votació i fet el recompte, el resultat, com s’ha apuntat abans, va deixar clar que l’opció més valorada és la de fer-hi un aparcament gran devora la carretera de Lluc, però també fer-hi una zona de descans i de parc infantil i un jardí amb format de parterre.

PUBLICITAT
Plànol de l'opció més votada
Plànol de l’opció més votada

Altres opcions

Més enllà d’aquest model, hi havia l’opció de no fer-hi aparcament i destinar-lo a zona de descans i parc infantil amb el manteniment d’una àrea tancada amb ametlers tal com està ara, que es podria fer servir com a espai per passejar els cans. Aquesta ha estat l’opció menys valorada de les tres.

Entre mig d’una i altra opció, hi havia l’opció de destinar a aparcament l’accés lateral del solar pel camí del costat, fer-hi una zona de descans i un parc infantil, així com mantenir una àrea tancada amb ametllers tal com ara està, que es podria fer servir com a espai per passejar els cans.

En cap cas, sigui l’aparcament gran o petit, l’ajuntament de Pollença no xifra el nombre de places d’aparcament que hi podria haver en aquest solar de la Vinyeta que es va comprar el mes de desembre de 2014 juntament amb el cinema Capitol i un altra finca rústica situada a la mateixa carretera de Pollença a Lluc. Per tot plegat, l’Ajuntament en va pagar 1.123.000 euros procedents de la partida de superàvit acumulat per un excés d’ingressos. Era la primera gran despesa que es feia amb el romanent de tresoreria.

Es dubtosa la viabilitat de fer un aparcament al solar de la Vinyeta

La Vinyeta de devora el Pont Romà és una finca de 4.500 metres quadrats que es va adquirir per 250.000 euros. Situats entre la carretera de Lluc i el torrent de sant Jordi, els terrenys estan qualificats com a rústics al Pla General de Pollença. No debades, ja s’han sentit veus que avisen que l’opció de fer aparcaments sense una requalificació urbanística prèvia no és possible de forma legal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT