POLLENÇA VIU DE NOU UNA JORNADA AMB INCIDÈNCIES A CAUSA DE LA PLUJA TORRENCIAL

519
Imatges: Fernando Perianes

Pollença ha tornat a viure un episodi de pluja intensa que ha provocat nombrosos incidents i la suspensió de totes les activitats lectives i extraescolars d’avui 11 de setembre.

Al poble de Pollença és on es registraren els majors volums de precipitacions. Entre les 16 i les 21 hores d’ahir 10 de setembre, l’estació meteorològica d’AEMET situada al poliesportiu de Pollença va recollir 106 mm, mentre que al Port de Pollença, en tot el dia es registrà un volum total de pluges 74 mm. El vent i el mal temps marítim varen ser altres factors que també provocaren incidents. A l’estació del RCNPP es registraren bufades superiors als 106 km/h, mentre que al cap de Formentor arribaren als 109 km/h.

Dades de l’estació meteorològica de l’AMET situada a Pollença
Foto: Fernando Perianes

Cal dir que durant la jornada d’ahir s’havia decretat alerta taronja a tota l’illa per pluja intensa i vent. Però l’alerta es va elevar a vermella a la Serra de Tramuntana, primer a les 19’30 i després a la costa nord a les 20’30, quan l’episodi de pluja ja estava finalitzant. Aquesta alerta vermella decretada per l’Agencia Estatal de Meteorologia va ser la que va provocar la suspensió avui de l’inici de curs. Avui l’alerta ha baixat a groc.

Tota aquesta intensitat de vent i pluja va provocar diversos incidents al municipi i intervencions de la Policia Local, Protecció Civil, bombers de Mallorca i Guardia Civil. El més destacable va ser el rescat dels tres membres d’una família que es va quedar atrapada dins el cotxe quan circulaven pel camí de Marina. Els bombers varen intervenir rescatant primer la família i després posant el vehicle a un lloc més elevat. A Formentor l’helicópter de la Guardia Civil va haver de rescatar tres persones. També es produïren esbaldrecs de parets al camí del Puig i al Camí de Can bosc. Varen caure arbres al camí de Can Roig (que va ser retirat pel propietari de la finca) i a la carretera de Formentor a l’alçada de restaurant Laguna; A més, la Policia Local va haver de tallar el pas a diversos ponts i passos on la crescuda dels torrents posava en perill la circulació. Més concretament s’hagueren de tancar trams de carretera a can Bou Ros, can Bregat, can Moragues i ca na Volantina.

PUBLICITAT

Tot això sense contar totes les cases particulars i negocis que s’anegaren perque el clavegaram no podia donar a l’abast amb la intensistat de pluja que va fer entre les 18 i les 20 hores.

Per avui avui horabaixa s’esperen ruixades localitzades i de poca intensitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT