«POLLENÇA TÉ CAPACITAT PER SER CAPDAVANTERA»

671
El president del Club Pollença, Biel March.

L’any acaba i és un bon moment per fer balanç, mirant al passat, però també al futur. Per això, PUNT iNFORMATIU, s’ha posat en contacte amb representants de diferents col·lectius locals per analitzar les fortaleses i febleses del municipi, així com també manifestar els desitjos per a l’any que comença i per al futur.

SEguim amb aquesta ronda de preguntes amb les paraules de Biel March en representació del Club Pollença.

CLUB POLLENÇA: BIEL MARCH

Veure les portes tancades del Club Pollença, en plena plaça del Mercat, és una d’aquelles imatges impactants que va deixar el confinament, quan la vida al poble es va aturar en sec.

Durant aquelles setmanes, el Club va adaptar alguna activitat. Posteriorment i sempre complint amb les mesures de seguretat sanitària per evitar contagis de covid-19, el Club ha anat reprenent l’activitat així com s’ha pogut, donada la variabilitat d’aquests temps.

PUBLICITAT

El president del Club Pollença, Biel March, respon les preguntes de PUNT iNFORMATIU destacant la solidaritat manifesta per part dels pollencins i apostant clarament per la Cultura com a motor de futur. És, en aquest sentit, que «Pollença té capacitat per ser capdavantera», considera March.

Quin desig demanau al 2021?

Curiosament, el que moltes vegades rebutjàvem, que és tornar a la normalitat. És curios, perquè se sembla a quan tens un mal de queixal, o una petita malaltia, que és quan ets conscient de com és de meravellosa la normalitat. Ara pens, ens passa el mateix.

Què és allò que funciona millor al municipi de Pollença?

Pens que tota la xarxa d’associacions, clubs, tant esportius com culturals, fan una molt bona feina, però, en aquests moments, s’ha vist també un caire solidari prou important que ens ha de fer sentir orgullosos.

I el que funciona pitjor?

Crec que hi ha molt per fer. Per exemple, que Pollença sigui un poble net i desendreçat, que es tengui cura de les àrees naturals i dels jardins, que se replantin els arbres que falten a places i carrers. Que se tengui com a valor capital la cultura que se fa aquí, la d’ara, ja que, com bé sabem tots és aquesta, que, en temps pretèrits, ha donat el prestigi del qual ara gaudeix Pollença…

Quina és la infraestructura que fa més falta al municipi?

Vàries, però una que és transcendent i que malauradament patim la seva manca des de sempre és la d’una nova sala polivalent o teatre (se va deixar perdre la de Moneo) amb una capacitat en concordança amb el municipi i que ens permeti dur teatre, dansa, música, actes oficials, etc, amb unes condicions pròpies del segle XXI.

Davant la crisi de la covid-19, quina acció local duríeu a terme?

A nivell local, grans coses són difícils de fer, però hi ha petites accions, individuals fins i tot, que a la llarga són productives per al poble i que sobretot entronquen un altre cop amb la solidaritat i suport mutu, el fet de fer poble, tant comprant a comerços locals, generant accions solidàries, etc. Perquè d’això n’hem de sortit tots plegats i més forts si cal que abans.

Com veieu el futur del turisme, el comerç, el sector primari i la cultura?
Són temps molt difícils per a tothom, Pollença és un municipi turístic i, com a tal, sofreix molt el tancament actual, però pens que quan torni l’ansiada normalitat tornarà el turisme, igual amb més consciència i respecte per l’entorn. Pollença té capacitat per ser capdavantera en aquest nou cicle i, en particular, la part de la cultura que pel que fa al Club Pollença és l’eix principal de la seva activitat. Sens dubte, si ja dins la pandèmia vam poder tenir actes de primeríssim nivell, l’aposta per la nova normalitat serà, més cultura, i millor cultura.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT